Alpinistična šola AO Planinskega društva Domžale 2018/2019 uspešno končana

Ob prehodu aprila v maj se je s praktičnimi izpiti formalno zaključila tudi alpinistična šola Alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale sezone 2018/19.

15. aprila je vseh pet letošnjih tečajnikov, od tega dve tečajnici, pisalo teoretični del izpita, 18. aprila pa so Boris, Rok, Urška in Žiga pod Šumberkom, v plezališču Knezove skale, opravili še praktični del izpita. Ker je Meti bolezen preprečila udeležbo na “prvem roku”, smo ji omogočili, da pokaže svoje znanje 30. aprila v Paklenici in to kar v/na/ob legendarni smeri Il Maratoneta.

V okviru šole je bilo skupno opravljenih 13 predavanj, 13 skupnih tur, 23 praktičnih vaj v plezališču na Rodici, izpita iz športnega plezanja in zimske tehnike, teoretični izpit ter končni praktični izpit. Nekaj utrinkov z akcij so tečajniki, tečajnice in izvajalci zabeležili v prispevkih na spletnih strani Alpinističnega odseka PD Domžale:

Letošnjo alpinistično šolo je med številnimi skalnimi roglji spretno krmaril “ravnatelj” Janez Kosirnik, posamezne sklope pa so vodili Aleš Janžekovič (športno plezanje), Vinko Maleš (zimska in ledna tehnika) in Rok Kališnik (letna tehnika). Šole pa ne bi bilo niti brez šoli posvečenega prostega časa preostalih 10 posameznikov. Vseh 14 je v šolo skupaj vložilo preko 530 prostovoljnih ur svojega časa, pri čemer udeležba mlajših in razen izjemoma tudi starejših pripravnikov niti ni všteta. Največja deleža od vloženih ur seveda pripadata Vinku (27%) in Roku (22%). Vsem njim velik HVALA za pomoč in sodelovanje!

Tečajnikom, zdaj že mlajšim pripravnikom in mlajšima pripravnicama, pa želimo obilo užitkov in varnih vrnitev iz skalnih, sneženih in lednih plezalnih dogodivščin!

Avtor: Janez Kosirnik in Matej Ogorevc; Foto: Janez Kosirnik

 

Tagi