Aleks Pihler odločil srhljivko v Novi Gorici

Nogometaši Domžal in Gorice so v vročem sobotnem večeru obiskovalcem Športnega parka Nova Gorica in gledalcem pred televizijskimi sprejemniki pripravili gledljivo nogometno predstavo s srhljivim zaključkom. Obe ekipi sta si pripravili številne priložnosti, ki so ostale neizkoriščene oziroma sta se izkazala oba vratarja, Nejc Vidmar pri Domžalah in Alex Cordaz pri Gorici.

Potem, ko so bili Primorci v prvem polčasu nevarnejši tekmec, so Domžalčani v drugem delu igre unovčili svojo dobro fizično pripravljenost. Bolj je šla tekma h koncu, bolj so imeli vajeti igre v svojih rokah varovanci Stevana Mojsilovića, ki je v polno zadel tudi z vsemi tremi zamenjavami. Goran Vuk, Rudi Požeg Vancaš in Aleks Pihler so poživili igro Domžalčanov, ki so v 88. minuti vendarle uspeli zatresti mrežo Gorice. Po odbiti žogi je na skoraj identičen način kot na tekmi proti Triglavu znova zadel Igor Banović, za katerega je bil to drugi gol na drugi uradni tekmi v domžalskem dresu.

Zdelo se je, da je tekma odločena, a sledil je neverjeten triminutni sodnikov dodatek. V 92. minuti so Domžalčani neuspešno nastavili zanko prepovedanega položaja. Do žoge je v kazenskem prostoru prišel Welle Ndiaye, ki je s strelom v dolgi kot premagal Vidmarja. Ostala je še minuta dodatka Damirja Skomine in dvakratni državni prvaki so jo izkoristili na najboljši možni način. Banović je podal na desno stran, kjer je Draško Božović odlično preigraval in poslal predložek na oddaljenejšo vratnico. Na pravem mestu je bil Aleks Pihler, ki je s svojim prvim golom v najmočnejši slovenski ligi prinesel svojemu klubu izjemno pomembne tri točke.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 3. KOLO

Gorica – Domžale 1:2

Strelci: 0:1 Banović 88', 1:1 Ndiaye 90+2', 1:2 Pihler 90+3'

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić, NK Domžale
Tagi