Albina Butković, ŽNK Radomlje: »Potrebujemo le srčnost in željo po zmagi«

Radomljanke je okrepila Albina Butković, ki je prišla iz BiH, natančneje iz kluba ŽFK Fortuna Živinice. Albina se že od malih nog podi za žogo, njena igra pa je podobna igri njenega vzornika Gennara Gattusa.

“Že od malih nog sem rada igrala nogomet, najprej pa sem igrala s fanti. Nato sem slišala, da se je v bližini ustanovil ženski klub Fortuna Živinice, kjer sem igrala od štirinajstega leta pa do prihoda v Radomlje. Po zaključku srednje šole v Tuzli sem se vpisala na študij informatike v Velenje, kjer sedaj živim.” je o svojih začetkih povedala Albina, ki bo oktobra dopolnila dvajset let. Kako pa je prišlo do prestopa v ŽNK Radomlje“Bila sem tudi na preizkušnji v Pomurju, a so mi Beltinci predaleč, nato pa sem stopila v stik z športnim direktorjem Radomelj. V klubu so me soigralke lepo sprejele, prav tako pa mi je všeč način dela in pogoji v klubu. Počutim se, kot da sem v klubu že dolgo časa.”

Tudi slovenski ženski nogomet je spremljala, a pravi, da ga ne pozna prav dobro. “Slovenski ženski nogomet sem spremljala, a ne prav podrobno. Ekipe se mi zdijo dobre, obiskala pa sem tudi finale pokala med Radomljami in Pomurjem. Radomljanke so se mi takrat zdele kot dobra ekipa, a na žalost niso dobile srečanja. Ženski nogomet v regiji se mi zdi precej podoben, saj je v zadnjih nekaj letih močno napredoval. V vsaki državi bivše Jugoslavije je nekaj klubov, ki dobro delajo.”

Njeni načrti so vezani tako na nogomet, kot na pridobitev izobrazbe: “Moje ambicije so, da še naprej trdo treniram in tudi da dokončam fakulteto. Vedno je potrebno imeti načrt A in načrt B, saj je težko živeti le od nogometa. Seveda si želim, da bi nekoč zaigrala tudi v tujini, ampak bomo videli.”

Osrednja branilka ima tudi nogometnega idola, ki je bil kot igralec znan po veliki borbenosti in nepopustljivosti: “Selektorica A reprezentance Bosne in Hercegovine Samira Hurem mi je prvič, ko me je videla igrati rekla, da imam način igre kot Gattuso, ki pa mi je bil že od malih nog najljubši igralec. Odkar pa igram na položaju osrednje branilke, sem spremljala igro Puyola, predvsem pa mi je bila všeč njegova srčnost.”

Pred začetkom prvenstva je optimistična, saj v ekipi vidi veliko kakovosti: “Priprave smo dobro oddelale, tako da sem optimistična glede sezone. Vem, da je prišlo do kar nekaj prestopov med klubi v SŽNL, tako da bo zanimiva sezona. S kadrom, ki ga imamo, smo lahko na koncu tudi na vrhu lestvice. Potrebujemo le srčnost in željo po zmagi.” 

Avtor: A.S.; Foto: ŽNK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi