7. tradicionalni humanitarni tek “Tečem, da pomagam”

Člani Lions klubov Domžale in Kamnik so letos znova združili moči pri organizaciji dobrodelnega teka »Tečem, da pomagam«, že sedmega po vrsti, ki bo potekal v soboto, 1. junija 2019. Tradicionalni dobrodelni tek, ki bo imel start in cilj v Arboretumu Volčji Potok, bo tudi letos potekal po zeleni osi Kamniške Bistrice. Organizatorji tudi tokrat pripravljajo bogat spremljevalni program ter tradicionalno hojo z zavezanimi očmi na razdalji 95,6 m – županov in podžupanov iz okoliških občin. Zbrana sredstva z naslova startin bodo namenili v dobrodelne namene.

Pomagati je lepo, če pa s tem narediš nekaj za zdrav duh v zdravem telesu in obenem prispevaš nekaj evrov za pomoči potrebnim, pa je še toliko lepše. Odlična priložnost za to je tradicionalni dobrodelni tek  Domžalskega in Kamniškega Lions kluba, ki vsako leto poteka v prijetnem okolju Arboretuma Volčji Potok in zelene rekreacijske osi ob reki Kamniški Bistrici. Letos bo dobrodelni tek potekal v soboto, 1. junija 2019, s pričetkom ob 10. uri.

Štefan Pojbič, predsednik Lions kluba Domžale, ki že sedmo leto vodi organizacijski team dobrodelnega teka, kateri je postal že tradicionalen, nam je povedal, da dobrodelni tek vsako leto upraviči njihova pričakovanja, saj se teka vsakič udeleži več tekačev. Dobrodelni tek je prvotno potekal po petkilometrski trasi okrog Arboretuma, letos pa bo že tretjič potekal po rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici do Domžal in nazaj. Dolžini teka bosta na 5 in 11 kilometrov, organizirali pa bodo tudi tek, ki bo namenjen osnovnošolcem in sicer na dolžinah 300, 600 in 800 metrov.

»Ob teku pripravljamo tudi bogat spremljevalni program, za kar bodo poskrbeli Godba Kamnik, kamniške mažoretke, Folklorna skupina Komenda in plesna skupina Šen Šen iz Kamnika,« pravi Pojbič, ki nam obenem tudi zaupa, da je organizacija dobrodelnega teka za njih vedno velik izziv. Podporo pri organizacije teka jim nudijo občine Domžale, Kamnik, Komenda, Mengeš in Trzin, samega teka ali pa udeležbo na prireditvi običajno podprejo tudi župani in podžupani iz omenjeni občin. Za njih bodo tudi letos pripravili hojo z zavezanimi očmi, s katerim organizatorji opozorijo na težave, ki jih imajo slepi in slabovidni pri gibanju v prostoru. Vsako leto se dobrodelnega teka udeležijo ali pa ga pridejo podpreti tudi znani športniki ali drugi znani Slovenci. Dobrodelnega teka se je v preteklosti že udeležil tudi predsednik Republike Borut Pahor.

Zbrana dobrodelna sredstva iz naslova startnine vsako leto namenijo v dobrodelne namene, letos bo donacijo Lions klub Domžale namenil Alji in Mihu iz Žej pri Sveti Trojici, ki zaradi akromatopsije živita v črno-belem svetu, Lions klub Kamnik pa bo donacijo namenil Gorski reševalni službi Kamnik.

Ob tej priložnosti Pojbič vabi vse ljubitelje teka in rekreacije na njihov dobrodelni tek, ki bo potekal v soboto, 1. junija 2019, s pričetkom ob 10. uri. Startnina za tek na 11 kilometrov je 10 evrov, na 5 kilometrov 7 evrov, za osnovnošolce pa 3 evre. »SE VIDIMO – WE SERVE – POMAGAMO«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca; Letak: Lions kluba Domžale in Kamnik

Tagi