5 medalj za mlade AS-e in naslov državnega prvaka

Medtem ko so v soboto in nedeljo najboljši slovenski atleti v Celju nastopali na članskem državnem prvenstvu, so najmlajši atleti pionirskih kategorij do 12 in 14 let merili moči v Ljubljani. Tako kot vsako leto so se mladi AS-i izkazali tudi na letošnjem državnem prvenstvu, saj so proti vsem pričakovanjem osvojili kar 5 medalj.

Čeprav so tekmovanja v najmlajših kategorijah najbolj številčna pa AS-i že po tradiciji osvajajo mesta v ospredju. Seveda pa tudi tokrat ni izostala uvrstitev na najvišjo stopničko. Jaka Hace, ki je v sobotnem delu tekmovanja s tretjim mestom v teku na 60m ovire osvojil svojo prvo medaljo na državnem prvenstvu je nedeljo zaključil še s prvim mestom na daljši razdalji, na 200m z ovirami.
Uspehu Jake je uspešno sledila tudi Ana Spahić z dvema medaljama. V konkurenci leto starejših atletinj v kategoriji do 14 let je tek na 200m zaključila na 3. mestu. Svojo drugo in klubsko tretjo medaljo na ovirah pa je v nedeljo osvojila še v teku na 200m z ovirami. Uspešne nastope je nadgradila še s tekom na 60m (7. mesto) in skokom v daljino (12. mesto).

Peto klubsko medaljo na državnem prvenstvu pa je osvojil Žan Vrhovnik , ki je osvojil 3. mesto v metu vortexa. V skoku v višino je tekmovanje zaključil na nehvaležnem 4. mestu, v skoku v daljino pa je zasedel 7. mesto.

Iza Steiner ni skrivala zadovoljstva s prvič premagano znamko štirih metrov v skoku v daljino, kjer je zasedla 33. mesto. Tek na 200m je končala na 52. mestu.

V konkurenci najmlajših (do 12 let) se je z nastopi najbolj izkazala Petra Pograjc, ki je bila v metu vortexa s 5. mestom zelo blizu kolajne. Petra, ki je izkoristila možnost štirih nastopov, je v teku na 60m končala na 26. mestu, na 200m na 14. mestu in v skoku v daljino na 18. mestu.

Zadovoljstvo nad uvrstitvijo oziroma svojim najboljšim rezultatom so pokazali tudi ostali udeleženci, ki so nastopali v eni disciplini. Saš Mišvelj je v teku na 600 m osvojil 8. mesto. Med pionirkami pa je na isti razdalji Julija Kreslin zasedla 18. mesto. Maj Savnik je tokrat nastopil v metu krogle in tekmovanje končal na 10. mestu.

Za uspešne nastope vsem atletom in trenerjem iskrene čestitke!
 

Avtor: Atletsko društvo AS, foto: Atletsko društvo AS
Tagi