5 golov za 150. domačo zmago

PLTS, 29. KOLO: DOMŽALE – KRŠKO 5:3 

Na tekmi 29. kola Prve lige Telekom Slovenije med Domžalami in Krškim je 700 gledalcev v Športnem parku Domžale spremljalo prava nogometno poslastico. Velikonočni ponedeljek je postregel s kar osmimi goli in še kopico priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Domžalčani so se s 15. zmago v sezoni utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Olimpijo in šest pred Gorico.

Domžalčani so v tekmo krenili zelo odločno in že v šesti minuti prešli v vodstvo. Po lepi akciji Jureta Balkovca, Amedeja Vetriha in Jana Repasa je svoj četrti gol v sezoni, tretjega prvenstvenega, dosegel Ivan Firer. Po kratkem zatišju so domači znova udarili v 22. minuti. Prosti strel z desne strani je vse kar potrebuje Jure Balkovec, da spravi žogo v mrežo. Peti evrogol Belokranjca v sezoni in vse je dosegel s prostih strelov izven kazenskega nasprotnika tekmeca. Šest minut pozneje je Žan Majer izkoristil podajo Firerja in povišal prednost svoje ekipe na tri gole. Le tri minute pozneje pa sta nogometaša obrnila svoji vlogi in Firer je še drugič na tekmi zatresel mrežo nemočnega Marka Zalokarja. Za nekoliko bolj negotovo nadaljevanje tekme je minuto pozneje poskrbel Miljan Škrbić, ki je postavil izid prvega polčasa 4:1 za rumene: "Čestitam svojim nogometašem za današnjo prestavo. Prvi polčas smo odigrali fantastično. Bili smo dobri v vseh segmentih igre, še posebej v prehodih v napad, in visoka zmaga je popolnoma zaslužena," je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Simon Rožman.

V drugem polčasu so prvi zadeli Krčani, v 51. minuti je bil še drugič na tekmi uspešen Škrbić. Domžalčani so se nemudoma odzvali in le minuto pozneje je s samostojnim prodorom zablestel Vetrih, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni. V nadaljevanju so rumeni zapravili nekaj lepih priložnosti, na drugi strani pa je v 83. minuti Filip Dangubić znižal zaostanek gostov na 5:3, kar je bil tudi končni izid tekme: ''Povsem normalno je, da smo v drugem polčasu nekoliko popustili, čeprav si sam tega nisem želel. V obrambi so se pojavljale napake, ki se nam ne bi smele dogajati. Kljub vsemu sem s prikazanim zelo zadovoljen. Doseči pet golov proti kakovostni ekipi Krškega ni majhna stvar in še enkrat bi čestital fantom za prikazano," zadovoljstva ni skrival 34-letni strateg, ki je s svojo ekipo neporažen že na šestih zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih.

Nogometaši Domžal so prvič v spomladanskem delu dosegli več kot dva gola na tekmi, četrtič v sezoni pa so na eni tekmi zabili kar pet zadetkov, že drugič proti ekipi Krškega: "Vesel sem, da smo začeli dosegati gole. Danes je bila realizacija odlična in za takšne zmage trdo garamo na terenu. Fantje dajejo vse od sebe, da bi dosegli čim več golov in danes so se pokazali v zares lepi luči," s pohvalami ni skoparil Rožman, ki pa ni bil popolnoma zadovoljen z zbranostjo v obrambi. Domžalčani so petič v sezoni prejeli tri gole na tekmi: "Želel bi si, da do tega ne bi prišlo. Tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom, vendar so se nam v obrambi pojavljale napake, ki jih bo potrebno popraviti."

Dvakratni državni prvaki so prvič v spomladanskem delu sezone pokazali igro, ki jih je krasila v jesenskem delu. Z novimi tremi točkami so sedaj prvi zasledovalec vodilnega Maribora, s katerim se bodo pomerili v soboto ob 20:15 v Ljudskem vrtu: "Po nekaj neuspešnih rezultatih nismo delali pretirane panike. Zmage prinašajo boljše ozračje, a kljub vsemu vsi v klubu vemo, kakšni so naši cilji in kam želimo priti. Napredek v napadu je velik, na drugi strani pa imamo v obrambi še veliko rezerv, saj si želimo takšne tekme zaključiti brez prejetega zadetka. Pomembno je, da v igri uživamo," je o napredku povedal Rožman. Pod njegovim vodstvom so Domžalčani dosegli 260. zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije in kar 150. v Športnem parku Domžale. Zdi se, da so Domžalčani po desetih tekmah spomladanskega dela sezone vendarle ujeli pravo formo: ''V klubu imamo ambiciozne nogometaše, ki dobro vedo, kaj želijo doseči v svojih karierah. Vsak dan se želja po doseganju novih ciljev zvišuje. Do sedaj nam je manjkal užitek v igri, a k sreči je tudi ta danes prišel na plano. Ob kvalitetnih nogometaših, ki jih imamo v kadru, bo prišla tudi sproščenost in navijači, ki nas spremljajo, bodo čedalje bolj uživali. Ne da pa se tega delati serijsko, saj prihaja do nihanj in to je povsem normalno," je za konec še povedal Rožman, ki je na klopi rumenih slavil 12. prvenstveno zmago.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sead Rošić (NK Domžale)
Tagi