3. Atletski miting MLADI ASI ATLETIKE

V soboto, 27. avgusta 2016 se je na domžalskem stadionu odvijal že 3. Atletski miting Mladi AS-i atletike. Povabilu organizatorja Atletskega društva AS se je odzvalo 150 mladih atletov iz 25 atletskih sredin iz Slovenije in Hrvaške (Poreča in Vrbovca).

V prijetnem vzdušju sobotnega dopoldneva je bilo videti številne zanimive tekaške preizkušnje, katere so dopolnjevali skakalci v daljino in višino. Najboljši atleti so prejeli zaslužene pokale, s spominskimi medaljami pa so bili nagrajeni prav vsi atleti.

Po posameznih kategorijah so najboljše rezultate dosegli: v kategoriji do 8 let, Bizjak Mark (AK Radovljica) in Kramar Lena (OŠ Prebold); kategorija do 10 let, Kramberger Enej (AD Štajerska) in Kovačič Živa (AK Radovljica); kategorija do 12 let, Modrijančič Klemen (AD Slovenska Bistrica) in Potnik Lucija (Koroški atletski klub); kategorija do 14 let, Makuc Rok (AK Radovljica) in Kocjančič Pia (AD Piran), kategorija do 16 let; Šterman Jure (AK Panvita) in Črček Monika (AD Štajerska).

V kategoriji mladincev pa sta najboljše rezultate dosegla Smole Juš (AD Kronos) in Zupin Agata (AD Kamnik), katere zmagovalni tek na 200 m je bil edini rezultat, ki je po mednarodnih točkah presegel vrednost 1000.

Čestitke tudi mladim AS-om, ki so dokazali, da so dobro pripravljeni na jesenski del atletske sezone (Hace Jaka, Ulčar Maks, Ulčar Matic, Stibrič Tomaž, Stibrič Matjaž, Spahič Ana, Steiner Iza in Pograjc Petra).

Za konec pa še iskrena zahvala atletskim delavcem, sodnikom, Zavodu za šport Domžale za organizacijo tekmovanja, ki je tudi tokrat bila v zadovoljstvo vseh udeležencev tekmovanja.

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Tagi