260 krogov v 4 urah in spretnostna vožnja z motorji v Lukovici

260 krogov v 4 urah

V Lukovici je bilo na sončno soboto, 11. oktobra, v zraku čutiti pravo dirkaško vzdušje. 20 ekip s po 3 vozniki se je na delno asfaltni in delno makadamski progi pomerilo v 4 urni vztrajnostni dirki z mopedi do 50ccm. Vztrajnostna dirka se je odvijala ob centru Avto Kveder. Bližina mehanične delavnice pa je še kako prav prišla tudi tekmovalcem med vožnjo, kljub temu, da je imela ob progi vsaka ekipa svoj servis.

Na prizorišču je bilo progo z ravno prav odprtimi ovinki potrebno postaviti čisto na novo. Največjo pozornost so organizatorji – člani AMD Lukovica in sekcija motoristov Moto kluba Rokovnjači, namenili varnosti udeležencev in gledalcev. V ta namen je bilo potrebno zagotoviti dovolj ograj, gum, bal sena in skrbno pripraviti progo z ravno prav odprtimi ovinki. Ekipe so bile razdeljene v dve kategoriji: glede na maksimalno hitrost motorjev in skupno težo voznikov. Po štirih urah izjemne vztrajnosti vseh udeležencev, je za slavnostno vzdušje poskrbela Godba Lukovica, najboljši pa so si seveda prislužili pokale. Za vztrajnost je nagrado dobila ekipa Kregar & Co., ženske Meta, Doris Natalija in Barbina iz Topol so si prislužile največji pokal, v kategoriji SUPER HITRI so na najvišji stopnički stali Mitja, Benjamin in Aleš iz FLEXER RACING TEAM, v kategoriji HITRI pa ORANŽNI DIRKAČI Luka, Anže in Andraž.

Za zaključek fantastičnega dirkaškega dneva so poskrbeli še glasbeniki, za pravo žurersko vzdušje v večernih urah pa je poskrbel 6 PACK ČUKUR s Hangover ladies.

Avtor: Majda Kočar

Vztrajnostna vožnja – zmagovalci.

Spretnostna vožnja v Lukovici

Dan po vztrajnostni dirki za Veliko nagrado Lukovice seje, se je na parkirišču AvtoKveder v Lukovici odvijala še spretnostna vožnja v organizaciji AMD Lukovica. Poligon na asfaltnem parkirišču je bil pripravljen za različne kategorije motorjev, na peščenem delu pa za štirikolesnike.

Tekmovalci na dvokolesnikih so odpeljali dve vožnji, na štirikolesnikih pa tri. Upoštevali so se najboljši časi in po dobrih dveh urah so bili znani najboljši. V kategoriji do 50 ccm so bili na stopničkah Gostič Iztok, Mahkota Miha in Cvetko Drejc, v kategoriji do 350 ccm so slavili Mahkota Gašper, Ahčin Tomaž in Andrejka Vladimir, ki je skupaj z Dovjak Urošem sodeloval tudi v kategoriji nad 350 ccm. Zmagovalci Motocross Enduro Kategorija MOTOCROSS – ENDURO so Dovjak Uroš, Avbelj Simon in Kersnik Griša. Najboljši vozniki štirikolesnikov pa so bili Stražar Jure, Zupančič Rok in Cerar Kiki. Pa še nekaj zanimivih statističnih podatkov: najhitrejši čas je dosegel Gostič Iztok s 24,75 sek, najhitrejša ženska je bila Kavšek Mateja, najstarejši udeleženec je štel 68 lel, najmlajši pa le 5!

Avtor: Anže Kočar

Tagi