25. dan vaterpolistov in počitniške aktivnosti

Tudi letos so se na predzadnjo soboto v juniju na bazenu Pod skalo v Kamniku, srečali vaterpolisti iz Slovenije in prijateljskih klubov iz tujine. Poleg tekem je bilo na dvodnevni prireditvi poskrbljeno tudi za srečelov ter spremljevalni program. Dogajanje sta popestrili skupina STEP iz Poljanske doline in Stranjska godba.

25. dan vaterpolistov so začeli veterani v petek, 23. 6. 2018, s tekmo med Mroži in Veterani +60, ki se pripravljajo tudi na Masters prvenstvo 2018. Petkova tekma je pokazala, da igranje vaterpola nima starostnih omejitev. Najstarejši igralec, Dr. Milivoj Veličkovič, v ekipi Veterani +60, šteje namreč več kot 80 let.  V petek so tekmo dobili Mroži, ki so zmagali z 10 proti 5, drugo tekmo pa so igrali mladinci Kamnika, Beli proti Modrim, kjer je zmagala ekipa Modrih z 20 proti 11.

Sobotne tekme pa so imele bolj tekmovalni značaj, saj so igrali tekme polfinala in finala pokala Slovenije do 15 let ter državnega prvenstva do 11 let. Prvenstvo do 11 let je bilo mednarodno obarvano saj so igrale tri ekipe iz sosednje Hrvaške; Opatija ter Delfin 1 in Delfin 2 iz Rovinja. Zmagovalec turnirja do 11 let je bila ekipa Opatije, drugo mesto je zasedla ekipa SLO Ljubljana 1, tretje mesto Nova Gorica, četrto mesto pa SLO Ljubljana 2.
Ekipe Delfin 1, Delfin 2, VD Koper 1958 in VD Kamnik so zasedle preostala mesta.

Polfinalna para do 15 let sta bila AVK Triglav-SLO Ljubljan in VD Kamnik-Koper. V finale sta se po zmagah uvrstila AVK Triglav in Kamnik, kjer je bil AVK Triglav iz Kranja tudi zmagovalec pokala Slovenije za dečke do 15.

Konec junija pa je bil namenjen pokalnim tekmovanjem. Ekipa mladincev Vaterpolskega društva Kamnik je odigrala zadnjo uradno tekmo v sezoni 2017-2018. Fantje so v predtekmovanju premagali vrstnike iz Ljubljane, v polfinalu pokala Slovenije pa so izgubili proti AVK Triglav. Tekma je bila zelo zanimiva, na koncu pa so slavili kranjski vaterpolisti z rezultatom 16 proti 6. Strelci za Kamnik so bili: Blaž Briški (3), Tim Ostrež (1), Lukas Z. Gligorovski (1) in Aleksander Cerar (1).

Kamničani so igrali tudi v polfinalu pokala kadetov, ravno tako v Kranju, kjer so tekmo s Kokro izgubili. V letošnji sezoni je v pokalnem prvenstvu najboljši rezultat dosegla ekipa do 15 let, ki je v finalu klonila proti AVK Triglav iz Kranja.

Izkupiček končane sezone je, tri druga mesta v državnih prvenstvih: mladinci, kadeti in dečki do 15 let. Člani so izpadli po prvem delu sezone, dečki do 13 let so bili 6., ekipa do 11 let pa se je ravno tako uvrstila na 6 mesto.

Do konca avgusta bodo ekipe trenirale na domačem bazenu, reprezentančne obveznosti pa bo imelo tudi nekaj vaterpolistov našega društva in sicer Blaž Briški, Rok Bergant in Luka Sokler, ki se bodo pripravljali za EP V Minsku. Zbor bo imela tudi reprezentanca 2004: Aleksander in Ažbe Cerar, Lukas Z. Gligorovski, David Golob, Matic Kordež in Urban Zupan.

Od 2. do 6. julija, v Avto kampu Resnik, na bazenu Pod skalo in v okolici Kamnika, poteka vaterpolo tabor za otroke do 15. leta starosti. Tudi letos je tabor dobro obiskan, saj se je prijavilo kar 32 otrok slovenskih klubov, od tega tudi nekaj dečkov iz Italije.

Poleg vseh aktivnosti, ki potekajo, otroci lahko obiskujejo tudi plavalni tečaj, ki je namenjen vsem od 3,5 do 7 leta starosti (pon, sre – od 18.00 do 19.00) ter vaterpolo šolo, vsak dan od 8.30 do 10.00. Poskrbljeno pa je tudi za rekreativno plavanje odraslih ob torkih in četrtkih od 20.00 do 21.00.

Prenovljen kamniški bazen vabi, da si popestrite počitnice!

Avtor: Dare Homar

Tagi