24. Slovenian junior open: Imamo slovensko finalistko

Včeraj so bili na 24. Slovenian junior open 2019 odigrani polfinalni dvoboji posamezno, na največje veselje organizatorja in direktorja turnirja Igorja Ogrinca, pa bomo danes v finalu deklet lahko navijali za slovensko predstavnico Aljo Belinger, ki je v polfinalu premagala Hrvatico Habekovič s 64 36 64. Žal se v finale ni uspelo uvrstiti Tari Gorinšek, ki je izgubila s prvo nosilko turnirja, Francozinjo Radovanovič 62 64.

V moški konkurenci v polfinalu nismo imeli slovenskega predstavnika, se je pa v finale dokaj gladko uvrstil prvi nosilec Raquin, ki je premagal Hrvata Matiča s 75 60 in pa v izjemnem dvoboju Hrvat Poljičak, ki je po dveh urah in pol premagal Slovaka Novanskyga 36 64 in 76 v tretjem nizu.

Se je pa včeraj že zaključilo tekmovanje v konkurenci dvojic, saj sta bila na sporedu oba finala. V ženskih dvojicah gre zmaga in naslov v Italijo, saj sta Italijanski Girelli in Pizzoni v razburljivem finalu premagali Slovenko Goriškovo in Hrvatico Vičanovo s 67 62 in 10-8 v tretjem nizu. Pri fantih sta zmago in naslov osvojila Slovaka Novansky-Michalik, ki sta v finalu s 76 76 premagala hrvaško dvojico Poljičak – Devald.

24. Slovenian junior open 2019 – ITF turnir, ki poteka v organizaciji Teniškega kluba Domžale, šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let, se bo zaključil z današnjima finaloma posamezno v moški in ženski konkurenci. Lepo vabljeni k ogledu finala in k navijanju za slovensko finalistko Aljo Belinger. Prvi finale bo na teniškem igrišču v Športnem parku Domžale na sporedu ob 10. uri.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

Tagi