24. Pirueta uspela

Tudi zadnje 24. mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju Pirueta 2016 je v popolnosti uspelo in tako se je pokazalo, da je organiziranost v domačem domžalskem klubu še naprej na prvem mestu pri prireditvi, ki je že tradicionalna.

Nastopilo je 80 tekmovalcev iz osmih klubov Italije, Hrvaške in Slovenije. Največ uspeha so ponovno poželi domači tekmovalci, ki so bili tudi v večini zastopani prav iz Kotalkarskega kluba Pirueta.

Tako so prva mesta zasedle tekmovalke Evelin Breznik Falk, Tina Simčič, Leja Žajdela, Špela Mikeln in Lara Dolenc. Tudi ostali tekmovalci so osvojili odlična mesta, veliko pa jih je nastopilo prvič in tako so prebrodili začetno tremo pred tekmovanji.

Tekmovanja se ni udeležila bronasta iz svetovnega prvenstva Tanita Kaja Černe, ker se intenzivno pripravlja tokrat ne na kakšno tekmovanje ampak na zaključne izpite oz. maturo, ki je tik pred vrati. Seveda je tako kot pri vseh njenih vrstnikih na prvem mestu šolska obveznost šele nato pa šport. Njen čas za tekmovanja prav gotovo prihaja v jeseni, ko se bo udeležila letošnjega evropskega in svetovnega prvenstva. Tedaj ponovno pričakujemo vesele novice iz Freiburga in Novare.

Pokrito drsališče v Športnem parku Domžale je bilo torej ponovno prizorišče umetnosti in tako potrdilo, da se takšen prostor da uporabiti za različne športne dejavnosti in tako privabiti tudi gledalce, da izkoristijo lepo nedeljsko popoldne.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi