21. kegljaški turnir slovenskih paraplegikov za Pokal Občine Domžale

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, ustanovljeno 1978 ima 308 članov v 38 občinah osrednje Slovenije. V občini Domžale živi 19 članov – paraplegikov in tetraplegikov.  Že štiri desetletja društvo uspešno uresničuje vse svoje naloge ter cilje za pomoč in lažje življenje svojih članov. Z Občino Domžale društvo sodeluje vse obdobje, posebej se je delo okrepilo po zaslugi Cvetke Štirn na športnem področju – že 20 srečanj kegljačev iz vse Slovenije za pokal Občine Domžale ter skupna organizacija dobrodelnih koncertov za izboljšanje pogojev dela – nakup kombijev – je zapisano v obrazložitvi za podelitev NAGRADE OBČINE DOMŽALE Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine ob letošnjem občinskem prazniku.

Prav na 19. april – praznik Občine Domžale so se slovenski paraplegiki zbrali na kegljišču v Kamniku na 21. Kegljaškem turnirju za Pokal Občine Domžale. Vabilu društva in organizatorke Cvetke Štirn so se odzvala vsa društva iz posameznih pokrajin ter se pomerila v kegljanju. Ob asistenci sodnikov Kegljaškega društva Kamnik so tako ženske kot moški pokazali veliko borbenosti in z natančnimi meti razveselili svoje sotekmovalce in navijače, še posebej, ker je pri paraplegikih in tetraplegikih športna aktivnost pri pridobivanju in ohranjevanju zdravja izredno pomembna.

Po končanem tekmovanju so se tekmovalci – paraplegiki s spremljevalci na kratki slovesnosti ob zaključku prijetnega dne srečali z domžalskim županom Tonijem Dragarjem, ki je po pozdravu in čestitki za prejeto priznanje in tekmovalne uspehe poudaril, da je turnir ena izmed mnogih prireditev in dogodkov, ki jih namenjamo prazniku občine. Na prijetnem srečanju pa je vse sodelujoče pozdravila tudi predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, Mirjam Kanalec, in se občini zahvalila za vso podporo in pomoč, vsem sodelujočim pa čestitala za tekmovalne uspehe in jim zaželela prijetno druženje.

Cvetka Štirn, organizatorka tekmovanja in Mirjan Kanalec, predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Razglasitev rezultatov je vodila organizatorka Cvetka Štirn, sodeloval je športni referent Robert Žerovnik, gostje pa so najboljšim podelili osvojene pokale.

Med posameznicami je zmagala Martina Glavič (DP Novo mesto), druga je bila Marija Kerec (DP Maribor), tretje mesto pa je osvojila Senka Ivaniševič (DP ljubljanske pokrajine). Med posamezniki je bil najboljši Miran Jernejšek (DP Maribor), drugo mesto je osvojil Anton Kanc (DP Novo mesto), tretji pa je bil Roman Herženjak (DP Celje). Med veterani je prvo mesto osvojil Aleš Povše (DP Celje), Ludvik Škraban (DP Prekmurja in Prlekije) je bil drugi, tretje mesto pa je pripadlo Slavku Ivančiču (DP ljubljanske pokrajine). Ekipno je prvo mesto pripadlo DP Novo mesto, ki je pokal osvojilo že tretjič, drugi so bili kegljači DP Maribor, tretja pa ekipa DP Celje. Vsi najboljši so ob pokalih prejeli tudi praktične nagrade.

Pozdrave in čestitke je udeležencem kegljaškega turnirja izrekel tudi domžalski župan Toni Dragar.

Športni referent pri Društvu paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, je s sodelavci podelil tudi medalje in pokale tekmovalcem in tekmovalkam, ki so sodelovali v kegljaški ligi Zveza paraplegikov Slovenije – Dom paraplegikov Pacug. Med veterani je zlato medaljo osvojil Franc Pugelj (DP Novo mesto); med posameznicami je bila prva Martina Glavič (DP Novo mesto); med posamezniki Miran Jernejšek (DP Maribor); med tetraplegiki je bil zmagovalec Aleš Povše (DP Štajerska). Ekipno je pokal za prvo mesto osvojila ekipa DP Štajerske pred DP Dolenjska – Bela Krajina in Posavje ter tretje mesto DP Podravje. Vsem iskrene čestitke!

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine se iskreno zahvaljuje vsem pokroviteljem, sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili 21. Kegljaški turnir paraplegikov za Pokal Občine Domžale 2019: Občina Domžale, Zavod za šport Domžale, Brown Forman Worldwide d.o.o., Ljubljana Klimer, Štirn & co d.n.o.  Avto GP Govejšek Peter s.p.,  MG inštalaterstvo d.o.o., Avtomehanika Kveder Božidar, Zavarovalnica Triglav d.d., Ljubljana, Adriatic Slovenica zavarovalna družba d.d., Janez Mal, Moravče, Helpy d.o.o. Trzin, Gostilna Papirnica Količevo,  Freddy Slovenija, Modum d.o.o., Domžale, Zveza paraplegikov Slovenije.

Avtor: Vera Vojska; Foto, video: Miro Pivar

Tagi