2. turnir pod Kamniškimi Alpami v badmintonu

V Badminton klubu Mengeš tudi med prazniki nismo počivali. Proste dni smo izkoristili za igranje badmintona, piljenje taktike in za organizacijo prvega badminton turnirja v letu 2020, ki ga organiziramo v sodelovanju z Badminton zvezo Slovenije.

2. turnir lige PKA (Pod Kamniškimi alpami) smo v celoti izpeljali v Harmoniji v Mengšu, in sicer v soboto, 4. januarja 2020. Turnir smo odprli ob 9. uri z igrami mešanih dvojic (XD), nadaljevali z ženskimi (WD) in moškimi (MD) dvojicami ter zaključili s kategorijo ženske posamezno (WS) in moški posamezno (MS). Turnir se je zaključil ob 20. uri. Kljub temu, da je bil turnir še v času novoletnih počitnic, se je v Harmoniji zbralo kar 72 igralcev badmintona iz Slovenije in Hrvaške, ki so zastopali 14 klubov. Na petih igriščih se je v 8. kategorijah odigralo 135 tekem.

Vse tekme in rezultati 2. turnirja lige PKA so na voljo na https://bit.ly/2txYFsK, spodaj pa so nanizani dosežki članov BK Mengeš. Naši člani so skupaj osvojili 8 medalj, nekaj bronastih za las zgrešili, pa vendar je bil BK Mengeš med vsemi udeleženimi klubi najuspešnejši, tako po številu udeležencev kot tudi po osvojenih medaljah.

1. mesto, MDA: Uroš Bregar in Matic Turinek
1. mesto, MDB: Gal Jurca in Peter Šala
1. mesto, XDB: Mateja Vrhovnik in David Vrhovnik
1. mesto, MSB: Matic Kaliman
2. mesto, MDB: Primož Modrijan in Branko Sočak
3. mesto, XDA: Uroš Bregar in Tanja Papler
3. mesto, XDB: Peter Šala in Lucija Šljuka Novak
3. mesto, MDB: Matic Kaliman in Andrej Peterlin
4. mesto, MSA: Uroš Bregar
4. mesto, WS: Helena Šinkovec
4. mesto, WD: Helena Šinkovec in Snežana Zupin
4. mesto, MDB: Miha Furlan in Bojan Pečnik
4. mesto, XDB: Blaž Koren in Tadeja Osenjak

Avtor: Helena Šinkovec; Foto: Daniele Melloni

Tagi