2 tekmi, 2 zmagi za Radomljanke

2 tekmi, 2 zmagi! Tako za članicami, kot za dekleti U17 je zelo uspešen vikend. Članice so na prvi tekmi spomladanskega dela s kar 7:2 premagale ŽNK Slovenj Gradec. Že dan prej pa so se dekleta U17 iz štajerske prestolnice vrnile z zmago 2:0 in si tako priborile mesto v polfinalu pokala.

Pred približno 150 gledalci so članice poskrbele za najlepši možen način otvoritve spomladanskega dela sezone. S kar 7:2 so bile boljše od Slovenjgradčank. V prvem polčasu smo spremljali dokaj izenačeno srečanje z veliko priložnostmi na obeh straneh. Prve so v 17. minuti z zadetkom Sanje Malinić povedle gostje. Že v 21. minuti je za izenačenje poskrbela mlada Katarina Gadnik. V 26. minuti so gostje s prekrasnim zadetkom Nine Poberžnik zopet ušle na gol razlike. Za izenačenje je v 33. minuti poskrbela Gadnikova; le minuto kasneje pa je na 3:2 povišala Barbara Kralj. Radomljanke so odšle na odmor z minimalno prednostjo enega zadetka. Trener Milan Mandič je v garderobi očitno našel prave besede za naše igralke, saj smo v drugem polčasu spremljali enosmeren promet proti gostujočim vratom. Že v prvi minuti nadaljevanja je po krasnem prodoru in nesebični podaji Barbare Kralj zadela kapetanka Manca Jereb. V 68. minuti je hattrick dosegla Katarina Gadnik. Še dvakrat (v 88. in 89. minuti) je mrežo zatresla Barbara Kralj in tako tudi ona dosegla hattrick. Naša dekleta so imela še nekaj priložnosti, a se izzid do konca tekme ni več spreminjal. Z novimi tremi točkami trenutno zasedajo 5. mesto, a za željenim 3. mestom zaostajajo le točko, tako da je vzpon po lestvici navzgor še kako realen. Članice s prvenstvom zaradi reprezentančnega premora nadaljujejo šele čez 14 dni (13. aprila), ko gostujejo v Jevnici, čez 14 dni pa v Športni park Radomlje prihaja ekipa Velesovega.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Rok Zore)

Prav nič manj pa nismo bili ponosni na dekleta U17, ki so si v soboto, 29. marca, priborile mesto v polfinalu pokala. Skozi celotno tekmo so dominirale na igrišču in pokazale, da so bile boljše nasprotnice od Mariborčank. Trud se jim je poplačal z zadetkoma Larise Žejen in Katarine Gadnik. V soboto, 5. aprila se naša dekleta ponovno odpravljajo na gostovanje v Maribor. Po zimskem premoru namreč tudi dekleta U17 začenjajo s spomladanskim delom sezone. Verjamemo, da se bodo varovanke Meha Bašića tudi naslednji vikend potrudile in se poskušale iz štajerske prestolnice vrniti z novimi tremi točkami.

Oglejte si celotno fotogalerijo s srečanja (avtor: Frane Komatar)

Avtor: Klara Rudič; Foto: Rok Zore, Frane Komatar (ŽNK Radomlje)
Tagi