2. Pohod ob reki, ki povezuje – 10. junija!

Si predstavljate, da v enem dnevu, na sprehodu ob Kamniški Bistrici balinčkate, igrate badminton, lovite ribe, se zabavate z najmlajšimi na otroški animaciji, uživate v zdravih prigrizkih in srečate številne prijatelje, znance in sokrajane? Vse to je namen Pohoda ob reki, ki povezuje, ki ga Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Zavod za šport in rekreacijo Domžale, letos organizirata že drugič. Lani se je na pohodu srečalo okoli 400 pohodnikov, letos verjamemo, da bo pot prehodilo več kot 1.000 pohodnikov. Vsi tisti, ki se boste podali na pot in prehodili celih 14 kilometrov (iz Domžal v Kamnik ali iz Kamnika v Domžale), boste tudi tokrat prejeli spominsko priponko, vsi pa boste lahko pridno zbirali tudi žige na spominskem kartonu. 

Tudi letos vas bo na poti pričakalo sedem kontrolnih točk, če vam ni do tega, da bi prehodili celotno pot, se nam lahko pridružite na katerikoli točki želite. Kje bodo točke? Iz smeri Domžal proti Kamniku bo prva točka na Slamnikarskem sejmu v Slamnikarskem parku pri Občini Domžale, kjer vas bodo pričakali člani Planinskega društva Domžale. Druga točka je na koncu parka 88 lip, pri virskem mostu, tam bo z vami Študentska organizacija Domžale. Tretja točka, kjer boste prejeli spominski žig, je na drugi strani reke, pri naslednjem mostu (Šolska ulica), kjer bodo z vami domžalski taborniki. Sledi sprehod do Radomelj, kjer vas pri vrtcu čaka Turistično društvo Radomlje. Pri mostu želja pod homškim hribom vas čakajo junaki Modrih novic, ki za vas pripravljajo številna presenečanja. Kdo ve, morda prav vi postane nova zvezda na njihovi naslovnici? Sledi sprehod do Šmarce, kjer vas pri teniških igriščih čaka Turistično društvo Volčji Potok. Pohod boste nadaljevali pod mostom, kjer vas čaka čisto nova pot, na drugi strani, skoraj pri Titanovem mostu v Kamniku pa vas že čakajo člani in članice Študentskega kluba Kamnik. Še malo in prispeli boste na Šutno, kjer se letos zaključuje (ali začenja) pohod na Festivalu Okusi Kamnika in srečanju rezbarjev, kjer vas bodo pričakali člani Planinskega društva Kamnik. Kaj pa tisti, ki boste začeli pohod iz kamniške smeri? Čakajo vas vse točke, le v obratnem vrstnem redu! Pot boste zaključili na Slamnikarskem sejmu v Domžalah, kjer vas čaka pestro dogajanje. 

Seveda vas bodo na poti pričakala tudi druga društva in organizacije, od ribičev Ribiške družine Bistrica, pa animatorjev ŠAD Mavrica in številni drugi. Kdo ve, morda pa nastane kakšna nova igra, zabavna dogodivščina ali skupina, ki se bo s pevskim ali kakšnim drugim navdihom predstavila pohodnikom? Vsekakor pa se tudi letos primerno opremite, upoštevajte nasvete na začetku pohoda, ki so jih za vse pohodnike pripravili člani Planinskega društva Domžale in Kamnik, spoznavajte pohodnike v nasprotno smer in preprosto uživajte.

Mi že komaj čakamo, pa vi?   

Avtor: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Tagi