2. mesto za Atletsko društvo AS – pionirji do 14 let na Ekipnem prvenstvu Slovenije

Domžale so poznane po dobrim delom z mladimi nogometaši, košarkarji pa tudi atleti

V soboto in nedeljo, 19. in 20. septembra 2015, je v Slovenj Gradcu potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za kategorije pionirjev in pionirk do 12 in 14 let. Mladi ASI, pionirji do 14 let so še enkrat dokazali, da njihovi rezultati niso naključje. Uvrstitev na 2. mesto v slovenskem merilu je lep uspeh generacije do 14 let. Predvsem pa velja poudariti, da je za uspeh potreben dober nastop v vseh 12 disciplinah, ki obsegajo program v kategoriji do 14 let.

Vrhunec sezone za Atletsko društvo AS pa je z dvema državnima rekordoma potrdil še Tilen Ulčar, ki je bil prepričljivo boljši od vrstnikov in rekordne znamke popravil v obeh tekih čez ovire na 60 m in 200 m. Uspeh Tilna je dopolnil Maks Ulčar, ki je osvojil dve prvi mesti. Maks je bil najhitrejši v teku na 60 m in v skoku v daljino. Jaka Hace je v številčno močni konkurenci v teku na 200 m osvojil 12. mesto.

Jure Hribar in Žan Vrhovnik sta nastopala v metu vortexa in skoku v višino. V skoku v višino je Jure osvojil 3. mesto, Žan je končal na 6. mestu. Met vortexa pa sta mlada atleta zaključila na 7.(Jure) in 8. (Žan) mestu. V teku na 1000 m je Staš Mišvel osvojil 14. mesto. V met krogle je barve ASov branil David Hribar in tekmovanje zaključil na 10. mestu. Disciplino Hoja na 2000 m pa je prvič preizkusil Maj Savnik in končal na 6. mestu. V treh disciplinah je nastopil tudi Sven Ulčar. V metu krogle je zasedel 11. mesto, metu vortexa 12.mesto in v teku na 60 m 10. mesto.

Ker za ekipna prvenstva štejejo dosežki, ne pa uvrstitve, je za visoko končno uvrstitev pomemben vsak rezultat. In štafetni teki so potrdili, da so ASi zasluženo na stopnicah. V obeh štafetnih preizkušnjah, 4 x 100 in 4 x 200 m so Jaka Hace, Jure Hribar, Maks Ulčar in Tilen Ulčar preprečljivo osvojili 2. mesto.

Vsa pohvala vsem atletom, predvsem pa trenerki Alenki Zavadlav, ki je potrdila svoje dobro delo tudi z vrhunskim rezultatom mladih ASov.

Čeprav v ostalih kategorijah ekipa AS-ov ni bila popolna, dobri rezultati niso izostali. Najboljša slovenska atletinja v kategoriji pionirk do 12 let, Ana Spahič je oba dneva opravila z odliko. Po 2. mestu v skoku v daljino in 3. mestu v teku na 60 m je drugi dan tekmovanja prepričljivo ugnala tekmice tako v metu vortexa kot teku na 200 m.

Med pionirkami do 14 let je nastopila Lara Pivec Glavan, ki je v skoku v daljino osvojila 20. mesto. Med pionirji do 12 let je Blaž Pernuš v teku na 60 m zasedel 27. mesto.

Za velik ekipni uspeh Atletskega društva AS, rekordne rezultate in posamične uvrstitve iskrene čestitke.

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Tagi