2. mednarodni pokal Komende v judu

V soboto, 14. oktobra 2017, je Judo klub Komenda v domači Športni dvorani že drugo leto zapored priredil judo tekmovanje za 2. Pokal Komende. To je bilo letos kar 3x večje kot lani.

Tekmovanje se je odvijalo na visokem rangu močnih slovenskih klubov, tekme pa sta se udeležila tudi dva tuja judo kluba iz Bosne: Judo Klub Soko M in Judo Klub Hercegovac Mostar. Slednji je po skupnem seštevku rezultatov iz vseh starostnih kategorij, osvojil 1. mesto. Takoj za njimi se je uvrstil domači klub Judo klub Komenda, 3. mesto je pripadal Judo klubu Triglav Kranj in 4. mesto JK Shido. Skupaj se je tekmovanja udeležilo kar 17 klubov iz vse Slovenije in tujine, na 4 tatamijih pa smo spremljali borbe 400-ih tekmovalcev starih med 5 in 14 let. V Občini Komenda je to ena izmed večjih tekem na sploh in prva mednarodna tekma v judu.

Po otvoritvi in zabavi s klubsko maskoto Judo Pando so se najprej zvrstili mlajši tekmovalci v kategorijah judo vrtec in 1. razred, ki so tekmovali v sumo borbah – izrivanju nasprotnika iz označenega prostora. 2. razred se je že boril v pravih judo borbah z meti in končnimi prijemi. Za nekatere je bila to prva tekma v življenju, a so kljub temu hrabro nastopili in se nekateri celo uvrstili med najboljše tri. Popoldne so tatamije osvajali judoisti iz starostnih skupin U10, U12 in U14, ki so pokazali vrhunske borbe. Obisk gledalcev in navijačev na tribunah je bil več kot odličen. Z navijanjem so poskrbeli za nepozabno vzdušje v dvorani.

Tekme se je udeležilo kar 86 članov Judo kluba Komenda, ki deluje tudi izven komendske občine in sicer v Kamniku, Šmartnem v Tuhinju, Mengšu in Trzinu. Za tako številčno udeležbo je zaslužno dobro delo naših trenerjev, vključno s predsednikom kluba Boštjanom Veinhandlom, saj je JK Komenda v tako kratkem času postal zelo množičen in uspešen klub.

Prihodnje leto bo mednarodna udeležba še bolj okrepljena, saj se bodo judoistom iz Bosne pridružili še Italijani, Avstrijci in Hrvati. 

Avtor: Katarina Kumer
Tagi