14. mednarodni plavalni miting Veronika 2015 v znamenju rekordne udeležbe

Na kamniškem letnem bazenu je v soboto, 11. julija 2015, v organizaciji Plavalnega kluba Kamnik potekal 14. mednarodni plavalni miting Veronika 2015. Gre za enega največjih plavalnih tekmovanj v Sloveniji, kar pove že letošnja rekordna udeležba, saj se je tekmovanja udeležilo 472 tekmovalcev.

V Plavalnem klubu Kamnik, ki je z več kot 80-letno tradicijo med najstarejšimi plavalnimi klubi v Sloveniji, so letos organizirali že 14. mednarodni plavalni miting Veronika 2015. Tekmovanja se vedno udeležujejo najboljši slovenski plavalci, saj nudi eno izmed zadnjih možnosti za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnimi prvenstvi.

Letos so zabeležili rekordno udeležbo 472 tekmovalcev. Prijavilo se je 26 tujih tekmovalcev in 446 tekmovalcev iz 23 slovenskih klubov. Med njimi izpostavljamo slovenske reprezentante Tjašo Pintar, Tjašo Vozel, Avo Schollmayer, Uršo Bežan, Pio Pavlič in Jana Karla Petriča. Vse ljubitelje vrhunskega plavanja bo prav gotovo razveselila novica, da se nekdanji reprezentant, sedanji trener prve selekcije Plavalnega kluba Kamnik, Emil Tahirović na mitingu Veronika zopet vrnil v tekmovalne vode, saj se je na 50 m prsno pomeril s svojim dolgoletnim rivalom reprezentantom Matjažem Markičem.

Emil Tahirovič se je na 50 m prsno pomeril s svojim dolgoletnim rivalom Matjažem Markičem (Foto: Matic Maček in Jan Šuštar).

Dopoldanski del tekmovanja je bil namenjen mlajšim selekcijam, ki so se v direktnih finalih 100 m disciplin potegovale za najvišja mesta. Popoldanski del pa je bil v znamenju velikih final v 50 m disciplinah (prsno, prosto, hrbtno in delfin), kjer so se za najvišja odličja med seboj pomerila znana plavalska imena.

»Ponosni smo na naše plavalce, še posebej na naš podmladek. V dopoldanskih direktnih finalih ta namreč v najmlajši kategoriji Iza Videc in Bor Slana osvojila Veronikina odličja v direktnih finalih v disciplinah na 100m. Iza Videc si je priplavala srebro na 100m prsno in 100m prosto, Bor Slana pa bron na 100m hrbtno. Tudi ostali plavalci so se izkazali z osebnimi rezultati«, pravijo v Plavalnem klubu Kamnik.

2. mesto Ize Videc iz Plavalnega kluba Kamnik (Foto: Matic Maček in Jan Šuštar).

Poskrbljeno je bilo tudi za obiskovalce, ki so ves dan športno spodbujali tekmovalce. Tako so se lahko potegovali za veliko atraktivnih nagrad srečelova, občudovali pa so lahko tudi kamniško Veroniko z Malega gradu, ki izjemoma za ta veliki dogodek za en dan stopi iz kamniškega grba.

Organizatorji so se tudi letos potrudili in tekmovanje speljali na visokem nivoju, kar so občutili tako tekmovalci, kot obiskovalci.

Dobitniki Veronika

Finalisti Veronika

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Matic Maček in Jan Šuštar
Tagi