11. zmaga Heliosa, tokrat v gosteh proti Elektri

Košarkarji Heliosa so v 13. krogu Lige Telemach prišli še do 11. zmage in tako ostajajo na vrhu razpredelnice. Tokrat je padla Elektra, ki se je v prvem polčasu še upirala Domžalčanom, v drugem pa sta razigrana Marić (27 točk) in Mahkovic (20) poskrbela za lahko zmago Heliosa.

Majstorović, Morina, Marić, Hrovat in Boltić je bila peterka, ki jo je Zmago Sagadin poslal na parket od prve minute dalje na obračunu z Elektro. In izbral je dobro, saj so Domžalčani že sredi prve četrtine prvič povedli z dvomestno številko, ko je Gregor Hrovat zadel za 4:15. Domači so hitro ujeli ritem in se, predvsem po zaslugi Đorđa Lelića, nekako vrnili v igro. Vseeno so po 10 minutah igre zaostajali s 17:23, dodajmo pa, da je Sagadin že v 1. četrtini na parket poslal 10 različnih košarkarjev, s 5 točkami in 4 skoki pa se je najbolj izkazal Đorđe Majstorović, a je dobil tudi že 2 osebni napaki. Začetek druge četrtine je spet pripadel Domžalčanom, ki so v 13. minuti, po dveh točkah Aleksandra Ponjavića, povedli z 21:28, a je bilo že 3 minute kasneje le še +1 za Helios, 29:30, za kar je poleg Lelića poskrbel še Simo Atanacković. Do polčasa sta ekipi ostali skupaj, po 20 minutah so naši vodili s 37:38.

Tretja četrtina pa je bila povsem v znamenju Igorja Marića in Blaža Mahkovica. Prvi je v tem obdobju dosegel kar 12 točk, od tega 3 trojke, drugi pa jih je dodal 9. Preostale štiri Heliosove točke v tem delu igre je prispeval Majstorović. Na drugi strani so košarkarji Elektre v 3. četrtini dosegli le 14 točk, tako da so Domžalčani pred zadnjimi desetimi minutami vodili z 51:63. Na začetku zadnje četrtine so se domači najprej približali na -8, 58:66, potem pa sta Marić in Mahkovic, s pomočjo Gezima Morine, Gregorja Hrovata in Matica Rebca, poskrbela, da je Helisos prišel do lahke zmage. Domačim je enostavno zmanjkalo sape, Helios pa se je z zmago z 72:93 lahko veselil še 11. zmage v letošnji sezoni Lige Telemach in je tako le še eno zmago oddaljen od uvrstitve v Ligo za prvaka.

Za domače je Đorđe Lelić dosegel 21 točk, 13 jih je prispeval še nekdanji "barvar" Žiga Zagorc. Pri Heliosu pa sta bila, kot rečeno, najbolj razpoložena Igor Marić s 27 točkami (njegov strelski rekord v Ligi Telemach) in 5 podajami ter Blaž Mahkovic z 20 točkami in 6 skoki.

Ivan Smiljanić, trener Elektre Šoštanj: "Prvi polčas smo odigrali kvalitetno in dobro. V nadaljevanju je presodila boljša telesna pripravljenost in individualna kvaliteta Domžalčanov v napadu. Helios je zasluženo zmagal. Priložnost za igro so v naši ekipi dobili tudi najmlajši košarkarji Bukovič, Šlutej in Kosi. Z odnosom na terenu so pokazali, da se lahko računa nanje in da so prihodnost našega kluba. Moji igralci so sicer na tej tekmi pokazali maksimum, sedaj pa se že oziramo na srečanje s Portorožem."

Zmago Sagadin, trener Helios Domžal: "Bili smo boljši nasprotnik od prve do zadnje minute. Končni rezultat sicer nakazuje na lahko tekmo, a nikakor ni bilo tako. Elektra se ni predala ter z obilico želje in borbenosti držala stik z nami. Na koncu je vse prišlo na svoje mesto, naša zmaga pa je več kot zaslužena."

Naslednjo soboto, 1.02, ob 19. uri, bo Helios doma v "komunali" gostil Tajfun iz Šentjurja in z morebitno zmago, že štiri kroge pred koncem rednega dela, lovil tudi v teoriji potrjeno uvrstitev v Ligo za prvaka. Vabljeni!

Liga Telemach, 13. krog

Elektra Šoštanj – Helios Domžale 72:93 (17:23, 20:15, 14:25, 21:30)

Elektra: Kosi 2, Šlutej 2, Rizman, Podvršnik 7, Zagorc 13, Lelić 21, Bukovec, Dimec 2, Bajramlić 2, Hasić 3, Atanacković 11, Brčina 9

Helios: Besedič, Ponjavić 2, Marić 27 (5 podaj), Mlakar 5, Mahkovic 20 (6 skokov), Rebec 7 (6 podaj), Mavrin, Majstorović 9 (8 skokov), Morina 12 (9 skokov), Hrovat 7 (6 podaj), Boltić 4, Vončina

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi