11. Veronikin tek prinesel rekord proge v ženski kategoriji

Letošnjega že 11. Veronikinega teka, ki ga vsako leto organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, se je udeležilo okoli 200 odraslih tekačev. Desetkilometrsko traso sta najhitreje premagala Tobi Gaberšček med moškimi z rezultatom 34:28,8 in Barbara Černič (Gibit) med ženskami z rekordom proge v ženski kategoriji 39:18,9. Zmagovalcu sta sledila Dejan Zorman (34:40,5) in Franci Volkar (ŠKD Mekinje, 35:03.6), zmagovalki pa Nives Skube (AD Olimpik, 43:05,6) in Anja Lončarek (Pulse Performance, 43:39,7). Med zmagovalci pa je bil tudi 9 letni Taj Žnidar, ki je pretekel celotnih 10 kilometrov.

Tobi Gaberšček se je prvič udeležil Veronikinega teka in po zmagi priznal, da njegove noge že čutijo, da je počasi konec sezone. Nova rekorderka proge med ženskami Barbara Černič pa je priznala, da je trasa zahtevna, ker ga najprej navzdol, nato pa gor, a dodala, da je nas izvedbo vseeno navdušena. Rezultati teka na 10 kilometrov po različnih kategorijah so na voljo na spletni strani Timing Poljane Veronikin tek je del Tekaškega pokala občine Kamnik, v katerega je vključenih sedem tekov. »Mislim, da smo redka občina, ki daje toliko poudarka tekaškim tekmam in zato se zahvaljujem vsem, ki prihajate na tekme in se rekreirate, kot organizatorjem vseh tekov, tudi današnjega,« je dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Pred tekom na najdaljšo razdaljo je potekalo tekmovanje učenk in učencev, ki je štelo tudi za občinsko prvenstvo v uličnih tekih v treh starostnih kategorijah. Zmagovalka otrok letnik 2008 in mlajši je postala Jonna Deisinger (KGT Papež Kamnik), drugo mesto je osvojila Tia Rehar Zupan (AK Velenje), tretje pa Kaja Krapež (Calcit Bike Team). Zmagovalec v kategoriji letnik 2008 in mlajši je postal Aljaž Bajec (KGT Papež Kamnik), sledita Matevž Kuhar (OŠ Toma Brejca) in Žiga Korošec (TK Trisport Exoterm). Zmagovalka kategorije letnik 2006 in 2007 je postala Viktorija Dolinšek (KGT Papež Kamnik), sledita Zarja Pančur (OŠ Šmartno v Tuhinju) in Ula Plankar (OŠ Toma Brejca). Zmagovalec te iste kategorije pa je postal Urban Slemenšek (OŠ Blanca), drugo mesto je osvojil Lun Ilar (OŠ Oskarja Kovačiča), tretje pa Nejc Petek (KGT Papež Kamnik). V kategoriji letnik 2004 in 2005 je zmagala Zoja Kranjec (KGT Papež Kamnik), med fanti pa je zmagal Nal Ilar (OŠ Oskarja Kovačiča), drugo mesto je osvojil Domen Bojanc (TK Trisport Kamnik), tretje pa Matic Mežnar. Najboljšim tekačem sta nagrade podelila župan občine Kamnik Matej Slapar in direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

Prireditev se je zaključila s tekom predšolskih otrok s starši – Ciciban teče, kjer so bili zmagovalci vsi. Najmlajše tekmovalce je pozdravila tudi uspešna slovenska atletinja Maruša Mišmaš, ki se je iz zadnjega svetovnega prvenstva v atletiki vrnila z 12. mestom na teku na 3000 metrov z zaprekami. Druženje pa je zaključil čarovnik Mare Čare.

Organizatorji se za pomoč pri organizaciji zahvaljujejo (po abecednem redu): Addiko banki, Arboretumu Volčji Potok, Calcite bike teamu, Enzo grafiki, Gorenjskemu glasu, Grajski terasi na Starem gradu, Letalskemu klubu Kamnik, Okrepčevalnici Orient, Pizzerii Olivia Trzin, Planinskemu društvu Kamnik, Pokalom Niko Šketa, Pri podkvi, Prijavim.se, Slaščičarni Flere, Termam Snovik, Timingu Poljane in Zdravilnemu gaju Tunjice.

Avtor: Samo Trtnik/ZTŠK Kamnik; Foto: Klemen Brumec/ZTŠK Kamnik

Tagi