11-minutni šov Gorana Vuka

Nogometaši Domžal so v 35. kolu Prve lige Telekom dosegli najvišjo domačo zmago v sezoni. V Športnem parku v Domžalah so s 3:0 ugnali Gorico in prekinili niz brez zmage domačinov na obračunih teh dveh ekip, ki je trajal vse od sezone 2010/2011 oziroma več kot dve leti.

Nesporni junak tekme je postal Goran Vuk, ki je v vsega 11-tih minutah dosegel klasični hattrick. Potem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, je starejši od bratov Vuk, po odlični podaji Dragana Čadikovskega, prvič udaril v 48. minuti. Le 60 sekund pozneje je žogo v mrežo gostov preusmeril še drugič, končni izid pa je še po tretji podaji Čadikovskega postavil s strelom z glavo v 59. minuti. Domžalčani bi lahko slavili še višjo zmago, a so številne priložnosti, vključno z enajstmetrovko, ostale neizkoriščene.

Druga zaporedna zmaga je dvakratne državne prvake vnovič popeljala na tretje mesto, kjer imajo pred četrto Luko Koper tri točke prednosti. Za gotovo uvrstitev v Evropo Domžalčani na zadnji tekmi sezone, v nedeljo v Murski Soboti proti Muri 05, ki si je z zmago proti Triglavu že zagotovila dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, potrebujejo vsega točko.

Več o tekmi…

Avtor: Grega Krmavnar; Foto:Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić, NK Domžale
Tagi