11. Mednarodni balinarski turnir za Pokal Občine Domžale

Balinarski športni klub Budničar Količevo na poti do zlatega jubileja posebno skrb namenja tudi pogojem balinarjev, ki se zelo radi rekreirajo na njihovem pokritem balinišču na Količevem. Na balinišču pa skoraj ni meseca, ko ne bi, ob tekmovanju v drugi balinarski ligi, organizirali katero od tradicionalnih tekmovanj. Tako je bil v začetku avgusta na povsem prenovljenem balinišču na Količevem potekal že 11. Mednarodni turnir v balinanju za Pokal Občine Domžale.

Hkrati pa je bilo tradicionalno tekmovanje tudi priložnost za iskreno pohvalo klubu za celovito prenovo balinišča, pri kateri so sodelovali člani kluba, posebej pa Stane Žavbi, ml, ki je povedal, da je pravzaprav prenova potekala do zadnjega trenutka pred začetkom tekmovanja in je zahtevala številne ure prostovoljnega dela, saj so balinišče zaščiti z novim okni (urejena zahodna stena), zaprli so ga z ograjami, hkrati pa povsem na novo uredili tudi skladišče. Pokrito balinišče tako ponuja povsem novo podobo ter skupaj s prostori, ki so jih uredili v preteklih letih, zagotavlja dobre pogoje za delo kluba, ki ga vodi Milan Skočaj, v veliko pomoč pa mu je dolgoletni predsednik in sedanji tajnik Stanislav Žavbi, st.

Med turnirji, ki imajo posebno mesto v programu društva je Mednarodni balinarski turnir za Pokal Občine Domžale, ki so ga 10. avgusta pripravili že enajstič. Sobotno dopoldne se je začelo s prijetnim druženjem sodelujočih ekip, žal se je ena od hrvaških ekip  opravičila, tako da se je za Pokal Občine Domžale pomerilo 15 ekip, in sicer: BK Mengeš, BK Tabor Ihan, BK Duplica, BK Domžale, BK Velenje, BK Strahovica, BK Buldog Trbovlje, BK Golišče, BK Loka, BK Opatija, BK Radna Brezovica,  BK Sloga, Trio adijo, Bar Bolšec  in BK Budničar  Domačo ekipo so sestavljali: Sandi Požar, Roman Borec in Cveto Lanišek.

Po zajtrku, ob katerem so stekli tudi pogovori o uspehih in delu posameznih ekip v letošnjem letu, ni manjkalo pohvalnih besed in čestitk domačinom za super urejeno balinišče, nato pa je je sledilo žrebanje poteka celodnevnega tekmovanja, ki ga je vodil sodnik Jakob Zanoškar, in kratka otvoritvena slovesnost. Sledile so borbe, v katerih so balinarji, tudi kakšna  predstavnica lepšega spola je bila med njimi, pokazali veliko borbenosti, natančnosti, pa tudi prijateljskega navijanja. Pri njem je sodeloval tudi Toni Dragar, župan Občine Domžale, ki si je ogledal tekmovanje in čestital organizatorjem tako za lepo urejeno balinišče kot borbene igre. Tekmovanje so organizatorji prekinili za kosilo, po koncu tekmovanja pa pripravili slovesno razglasitev najboljših. Prvo mesto in s tem tudi prehodni Pokal Občine Domžale so v Ihan odnesli člani Balinarskega športnega kluba Tabor Ihan, drugo mesto  je osvojila ekipa Balinarskega kluba Mengeš, tretje mesto pa so si razdelili člani ekipa Balinarskega športnega kluba Budničar in BŠ Radna Brezovica.

Vsem ekipam, posebej pa najboljšim, iskrene čestitke, čestitke in pohvale tudi organizatorjem za odlično pripravljen turnir, hvala pa tudi številnim sponzorjem, ki so pomagali, da je bil 10. avgust na Količevem res prijeten in pester balinarski dan, posebej pa: Restavraciji Park Domžale, Gostinskemu podjetju Trojane, Gostilni Pirc Rova in Gostilni Januš Podrečje ter Hiši daril v Arkadiji Vir.

Avtor: Vera Vojska; Foto: Vera Vojska

Komentarji uporabnikov
Tagi