10. tek prijateljstva in sodelovanja in prvi pohod za zeleno os Kamniške Bistrice

Športna prireditev z bogato tradicijo, letos obeležuje že deseto združevanje tekačev in tekačic iz Domžal in širše okolice. Vsako leto se teka udeležijo športniki rekreativci iz drugih delov Slovenije in s tem obogatijo naš prostor z novimi rekreativnimi dosežki. 

Letošnji jubilejni tek prijateljstva in sodelovanja za zeleno os Kamniške Bistrice bo v domžalski športni park, v soboto, 28. maja 2016, od 9. ure dalje poleg tekače privabil tudi pohodnike in tradicionalno najmlajše športnike, ki se bodo borili za veselje svojih staršev na otroškem Sparky teku. Tek prijateljstva in sodelovanja poteka po trasi zelene osi Kamniške Bistrice iz stadiona v Domžalah pa do Radomelj in nazaj. Prijavite se lahko preko spletne strani www.ak-domzale.si, prijava pa vključuje spominsko startno številko, topli obrok na cilju in brezalkoholno pijačo. Prav tako bodo podeljene nagrade za prvouvrščeno in prvouvrščenega ter najstarejšo in najstarejšega udeleženca. Najmlajši se bodo pomerili v Sparky teku, za katerega pa prijave niso potrebne. Otroci bodo sami ali s starši po stadionu odtekli en krog, prav vse pa čakajo prijetne Sparky nagrade. Tudi letos se boste lahko preizkusili v nordijski hoji, kjer boste dobili vse potrebne informacije za pravilno izvajanje tega športa od strokovnjaka. Letos prvič pa bodo zdravstveni delavci Zdravstvenega doma Domžale opravili tudi test hoje. Na začetku in po končani hoji na dva kilometra vam bodo izmerili srčni utrip in vam na podlagi vašega rezultata svetovali o intenzivnosti obremenitve (visoka, normalna, nizka) na vaše telo. Vabljeni torej, da se nam pridružite na teku, pogovornem teku ali fartleku (izmenjava hoje in teka) ali hoji. Z aktivnostjo do boljšega zdravja in skupaj v prijateljstvu in sodelovanju za zeleno os Kamniške Bistrice.

Ni pa to edina prireditev, ki se bo še to pomlad zgodila ob Kamniški Bistrici. Letos prvič pripravljamo tudi pohod ob Kamniški Bistrici (od izliva do izvira), ki bo v soboto, 11. junija 2016 in se bo uradno začel na stadionu v Domžalah. Skupaj bomo prehodili več kot 25 kilometrsko pot in pohod zaključili na druženju ob izviru reke Kamniške Bistrice. »Reka, ki povezuje«, kot se imenuje prireditev, nastaja v soorganizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale in Zavoda za turizem in šport Kamnik. Udeleženci se bodo lahko odločali za različno dolge poti, saj bo na poti iz Domžal do Kamniške Bistrice več vstopnih točk, tako da boste lahko prehodili tudi le nekaj kilometrov, prav tako pa bomo poskrbeli za varno vračanje do vaše vstopne točke, ko se boste želeli vrniti domov in seveda za dogajanja na vstopnih točkah, kjer boste lahko zbirali tudi spominske žige. Več o prvem organiziranem pohodu iz Domžal do Kamniške Bistrice si lahko v kratkem preberete tudi na spletni strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale (www.zavod-sport-domzale.si). 

Avtor: Mateja Kegel Kozlevčar; Foto: Arhiv Domžalca, AK Domžale
Tagi