1. igralni dan: Miklavž presenetil kar 50 nogometašic

Na Miklavževo soboto, 6. decembra 2014, je ŽNK Radomlje organiziral prvi igralni dan v novem šolskem letu. Obisk deklic in deklet je bil odličen, obiskal pa nas je tudi Miklavž in vsa dekleta razveselil z darilci.

Dekleta so se pričela zbirati nekaj minut čez deveto uro zjutraj, vsaka je ob prihodu v trajno last prejela svojo majčko ŽNK Radomlje, ob pol desetih pa se je pričelo zares. Najprej je dekleta nagovorila vodja otroške nogometne šole ŽNK Radomlje, Romana Rojc, nato pa so se razdeljene v skupine dodobra ogrele in pričele z aktivnostmi pod budnimi očesi naših odličnih trenerjev. Preizkušale so se v različnih spretnostnih tekmovanjih, med seboj pa so odigrale tudi nekaj prijateljskih srečanj.

Po slabi uri in pol veselega druženja je sledilo presenečenje, katerega so se vse udeleženke pošteno razveselile. Obiskal nas je namreč Sv. Miklavž, tokrat sicer brez angelčkov, ker so bili preutrujeni, obenem pa tudi brez parkeljnov, ker, kot je dejal Miklavž, ni bilo potrebe da pridejo z njim, saj so bila dekleta skozi leto pridna. Po nagovoru je Miklavž vsako udeleženko obdaril in se na koncu tudi postavil pred fotografske objektive, najprej z deklicami, nato pa še s starši in vsemi ostalimi. Po končanih aktivnostih so se udeleženke še posladkale z okusnimi rogljički.

Nekaj besed je po prvem igralnem dnevu strnila vodja otroške nogometne šole, Romana Rojc: "Ravno ko sem že mislila, da nas večanje udeležbe iz dogodka v dogodek ne more več presenetiti, smo bili trenerji ponovno pozitivno presenečeni. Prvega letošnjega igralnega dne se je udeležilo kar 50 deklet, od tega 30 osnovnošolskih deklet, ki za enkrat obiskujejo le krožke po šolah. Če primerjamo z lanskim prvim igralnim dnevom, ko se ga je udeležilo skupno nekje 20 deklet, smo lahko nad delom po osnovnih šolah zelo zadovoljni. Če pa pomislim, da se število deklet po krožkih tudi med šolskim letom veča, se sprašujem in se obenem veselim, da vidim, kaj nas čaka na naslednjih srečanjih, ko bomo zopet združili dekleta iz vseh osnovnih šol, kjer jih naši prizadevni trenerji in trenerke navdušujemo nad žogo. Dekleta so se igralnega dne udeležila v večini zato, ker bi bila rada aktivna večkrat tedensko, ne samo na krožkih in pa predvsem, ker si želijo igrati nogomet, pravijo starši, ki so dekleta v soboto pripeljali v Radomlje. Prav veselim se že drugega igralnega dne, ki bo predvidoma v mesecu januarju."

"Sobotni dogodek je pokazatelj odličnega dela z dekleti tako v klubu, kot tudi v krožkih po osnovnih šolah. Vsekakor si naše trenerke in trenerji, ki se dnevno ukvarjajo z mladimi, zaslužijo vse pohvale in čestitke za izpeljavo današnjega dogodka. V klubu se namreč zavedamo, da je dandanes, pri vsej tej paleti ponudb različnih aktivnosti in dobi računalnikov, potrebno veliko truda, volje in odrekanj vseh vpletenih (deklet, njihovih strašev, trenerjev, funkcionarjev, …), da spravimo otroke na igrišča, v telovadnice in z gotovostjo lahko zatrdim, da nam to uspeva več kot odlično. Vsekakor je bil tokratni dogodek pravi dokaz, da smo na pravi poti in delamo dobro, za kar se bomo po najboljših močeh trudili še naprej. Seveda si želimo nekaj malega več posluha za delo in vzgojo naših najmlajših tudi pri sponzorjih, donatorjih in naši občini Domžale, saj verjamemo, da bi s skupno pomočjo lahko izpeljali še več takšnih in morda še odmevnejših dogodkov. Za obisk, podporo in pomoč pri organizaciji pa bi se zahvalil vsem, ki naše poslanstvo in prizadevanja podpirate že sedaj," pa je svoje razmišljanje podal predsednik kluba, Uroš Juračič.

Verjamemo, da so se tako udeleženke, kot njihovi starši dobro zabavali in uživali na prvem igralnem dnevu, ob tej priložnosti pa bi se radi zahvalili tudi našim pokroviteljem, ki so omogočili izpeljavo 1. igralnega dne: DPF d.o.o., LIDL d.o.o., UKI d.o.o., VARI-IKS, RP DESIGN, VALLIS-MG d.o.o. (moje-lece.si) in OŠ Preserje pri Radomljah.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Rok Zore
Tagi