Sončne pesmi na 2. letnem koncertu Vokalne skupine Vrtca Domžale Sončnice

SONČNICE smo razigrane pevke, polne pozitivne energije, ki imamo veselje do petja in veselje do otrok. Pojemo, ker uživamo v petju in skupnem druženju. Želimo, da uživate v našem nastopu in da začutite naše petje in sončno energijo, so zapisale v spremnem besedilu na programskem listu, ki smo ga dobili ob vstopu v dvorano kulturnega doma v Radomljah, kjer so pevke organizirale drugi letni koncert pred počitnicami, ki se nezadržno približujejo.

Enajst zaposlenih iz Vrtca Domžale se je lani odločilo, da bo poleg dopoldanskega prepevanja z otroki v službenem času, posvetila nekaj časa petju tudi v popoldanskem, neslužbenem času. Zbrale so se v skupino, ki poleg tega, da ubrano poje, omogoča zaposlenim ohranjanje in krepitev glasovnih sposobnosti, ki jih potrebujejo pri svojem delu z otroki. Učijo se pevskih tehnik, se družijo delavke iz več enot Vrtca Domžale in predvsem uživajo v petju. Skupino vodi zborovodkinja Uršula Jašovec.

Sončnice so imele v enem letu že tri nastope v vrtcu, en nastop v KS Radomlje, poleg nastopa 3. marca 2013, v Mariboru pa so nastopile še 24. marca 2013, v Lukovici na Regijski reviji pevskih zborov, zapele so tudi ob otvoritvi vrtca Krtek v Ihanu in še kak nastop se najde.

Pevke je na klavirju spremljal pianist Uroš Pele, za plesno popestritev pa so prispevali mladi plesalci iz Cicidoma, ki so ob harmoniki Mojce Klopčič zaplesali nekaj plesov. Skupino mladih plesalcev vodi vzgojiteljica Vera Kolenc. Program včerajšnjega koncerta je povezovala Vilma Hrovat.

Včerajšnji koncert je lepo uspel, dokaz je polna dvorana in dolgi aplavzi, na koncu pa so morale pevke zapeti še nekaj skritih pesmi, da so lahko zapustile oder. Po koncertu smo se še poveselili v preddverju kulturnega doma v Radomljah.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov