Slovensko in domžalsko košarkarsko javnost pretresla novica o smrti 27-letnega Jerneja Čada

Danes je slovensko in domžalsko košarkarsko javnost pretresla novica o mnogo prezgodnji smrti komaj 27-letnega Jerneja Čada, ki je bil trener v domžalski Lastovki.

Na spletni strani Košarkarskega kluba Lastovka so zapisali, da so v klubu zaviti v črnino. Jernej Čad je več let deloval kot trener mlajših selekcij, potem pa je bil nekaj let tudi del trenerskega štaba članske ekipe. Lani poleti je storil še korak naprej, saj je bil pomočnik trenerja v reprezentanci U16. »Spominjali se ga bomo kot nasmejanega in prijetnega fanta, ki je bil zaljubljen v košarko Prijatelj, košarkar, trener pogrešali te bomo!«, so še zapisali v domžalskih Lastovki.

Odzvali so se tudi Združenju košarkarskih trenerjev Slovenije, ki so za pisali, da je bil Jernej Čad izjemen človek dober trener, marljiv, zanesljiv, vedno nasmejan in pozitiven: »Jernej, hvala ti za vse, kar si storil za košarko in ljudi okoli sebe. Počivaj v miru!«

V šoku so tudi v državnem zboru (DZ), kjer je bil Jernej zaposlen kot strokovni sodelavec samostojnega poslanca Andreja Čuša. Ta je tudi prvi objavil tragično vest na facebooku. Kaj je zapisal si preberite v nadaljevanju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Lastovka Domžale
Komentarji uporabnikov