Slavnostno: Občina Domžale praznuje 66 let

19. aprila Občina Domžale praznuje rojstni dan. Na ta dan pred 66 leti, so bile Domžale razglašene za mestno občino. Občinski praznik pa nikoli ne mine neopazno, saj vsako leto skozi ves april potekajo številne prireditve. Praznik Občine Domžale vsako leto obeležijo tudi s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj in nagrad najbolj zaslužnim občankam in občanom ter organizacijam. Letos je najvišje priznanje – Zlato plaketo Občine Domžale prejel Ivan Hafner in sicer za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture.

V dvorani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale je v torek, 17. aprila 2018, potekala slavnostna seja ob občinskem prazniku, na kateri so bili posebne pozornosti deležni letošnji nagrajenci in dobitniki priznanj Občine Domžale. Kot gostje so se županu Toniju Dragarju ter podžupanji mag. Renati Kosec, pridružili še častni občani dr. Miroslav Stiplovšek, dr. Velimir VulikićPeter Primožič, poslanec v Državnem zboru Kamal Izidor Shaker, občinske svetnice in svetniki ter ostali gostje.

Rdeča nit kulturnega programa na letošnji slavnostni prireditvi je bila pesem, ki je most do ljubezni oziroma srca. Zasnovo in program je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Domžale, ki jo vodi Matej Primožič, v programu, ki ga je povezovala Tajda Lekše, pa so nastopili Ženski pevski zbor Moj spev, družina Kozjek in Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Domžale.

Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Domžale.

Župan Toni Dragar je v slavnostnem govoru dejal, da ne moremo mimo dejstva, da so letošnji občinski nagrajenci izjemni posamezniki, ki so v nekem življenjskem obdobju odkrili svoj talent. Nekateri svojo nadarjenost pokažejo zgodaj, drugi jo skrivajo v sebi in se razcveti šele pozneje. Znano je, da najbolj genialni in talentirani ljudje v zgodovini niso bili pridni in vestni učenci, da so šolo celo sovražili. »Tudi današnji nagrajenci, eni izmed najboljših na svojih področjih, ste odraščali v okolju, kjer ste se morali boriti, če ste želeli uresničiti svoje želje. Bilo vam je težje, a ste zato še vztrajneje razvijali talente ter bili poleg tega še iznajdljivi. Ste pa na svoji poti imeli tudi določeno podporo. Nekdo, ki vam je bil blizu, morda učitelj, mentor ali starši, so vas pri tem spodbujali, da ste razmišljali s svojo glavo, da ste bili radovedni, ne le da ste bili pridni in ubogljivi. Vam pa povem, da samo talent danes za uspeh ni dovolj. Vsak uspešen človek mora biti pripravljen na trdo delo, na garaštvo, če hočete. Zato je izjemnega pomena okolje, v katerem ste se razvijali,« je povedal župan.

Slavnostni govornik, župan Toni Dragar.

V nadaljevanju je župan dejal, da so Občini Domžale izobraževanje, skrb za nadarjene in dobri pogoji za učenje zelo pomembni. Ob tem je poudaril, da se zavedajo, da na mladih svet stoji, da jim je potrebno ponuditi najboljše možnosti za odskočno desko na njihovi poklicni poti in predvsem, da razvijajo talente: »Ob nedavnem odprtju povečane Osnovne šole Preserje pri Radomljah smo se zavedali, da je standard slovenskih osnovnih šol zelo visok, upam si celo trditi, da je domžalski standard še večji od slovenskega. In ta standard je treba negovati, ne zaspati na minulih povečavah in odprtjih.«

Ob koncu govora je nekaj besed župan namenil letošnjim nagrajencem, za katere je dejal, da so to ljudje, ki danes tukaj proslavljajo dolga leta trdega dela ali pa so nas navdušili z dosežkom, zaznamovanim v preteklem letu. »Čestitam vam iz srca ob vašem uspehu in se vam zahvaljujem za vse dobro, kar ste storili za našo občino in naše občane. Hkrati pa vas pozivam, da se ne ustavite ob današnjem uspehu, temveč nadaljujete skupaj z nami pri nadaljnjem razvoju naše občine,« je še povedal župan in ob prazniku Občine Domžale čestital tudi vsem občankam in občanom ter jim zaželel prijetno praznovaje.

Zlato plaketo za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture je prejel Ivan Hafner.

Prejemniki plaket in nagrad Občine Domžale

  • Zlata plaketa: Ivan Hafner – za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture.
  • Srebrna plaketa: Kulturno društvo Jože Gostič Homec – za 25-letno uspešno delo.
  • Srebrna plaketa: Andrej Hauptman – za dosežke v kolesarjenju.
  • Bronasta plaketa: Sebastian Bertoncelj in Maja Klinar Bertoncelj – za uspehe na glasbenem področju. Bronasta plaketa: Igor Lipovšek – za delo na področju ljubiteljske kulture, posebej v okviru Foto, kino in video kluba Mavrica Radomlje.
  • Bronasta plaketa: Jožef Ručigaj – za delo v PGD Jarše – Rodica in Župniji Jarše.
  • Nagrada Občine Domžale: Janez Mlakar – za prizadevno delo v KD Miran Jarc Škocjan.
  • Nagrada Občine Domžale: Marija Radkovič – za dolgoletno prostovoljno in humanitarno delo.
  • Nagrada Občine Domžale: Luka Trtnik – za uspehe v namiznem tenisu.
  • Nagrada Občine Domžale: ansambel Gamsi – ob 25-letnici uspešnega igranja in promoviranja občine Domžale.
Letošnji nagrajenci Občine Domžale z županom Tonijem Dragarjem, podžupanjo mag. Renato Kosec in predsednikom Odbora za občinska priznanja, proslave in prireditve Joškom Korošcem.

Čestitke vsem letošnjim občinskim nagrajencem tudi z naše strani!

Največje osrednje praznovanje občinskega rojstnega dne z naslovom Spoznajmo se, praznujmo skupaj, bo potekalo danes, 18. aprila 2018, od 16. ure dalje v Češminovem parku v Domžalah.  Na prireditvi bo sodelovalo 59 domžalskih društev in organizacij, pripravljajo pa tudi bogat spremljajoči program. Vabljeni, da se praznovanja udeležite tudi vi!

Več fotoutrinkov s slavnostne seje in podelitvijo občinskih nagrad si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi