Šivanje doma je ponovno aktualno. Po znanje šivanja v domžalsko Ustvarjalnico!

V sedemdesetih in osemdesetih je bilo zelo aktualno šivanje doma, saj je imelo skoraj vsako gospodinjstvo doma šivalni stroj. Takrat so se doma šivala oblačila za otroke in odrasle. Počasi pa se je šivanje doma opustilo in šlo nekako v pozabo. V zadnjem času je šivanje doma zopet v porastu, saj se vedno več žensk odloča, da doma šiva za otroke, zase in za svoje boljše polovice.

Vse Domžalčanke in okoliške prebivalke z veseljem obveščamo, da so se v Domžalah pričeli tečaji šivanja. Seveda so na tečaje vabljeni tudi moški, če jih tovrstni hobi zanima.  V podjetju Svilea so se odločili,​​ da tudi prebivalcem Domžal in okolice ponudijo tečaje šivanja. S tečajem šivanja so pričeli 6. marca 2018, na katerem se dve skupini deklet že pridno uči tehnik šivanja in spoznavanje različnih šivalnih strojev. Dekleta se šivanje učijo na klasičnih mehanskih, elektronskih in overlock šivalnih strojih.

Tečaji, ki potekajo v Ustvarjalnici v 1. nadstropju Tuš centra Domžale (Mestni trg 1, 1230 Domžale), so primerni za začetnice, ki še nikoli niso sedele za šivalnim strojem, a imajo željo poizkusiti. Prav tako organizirajo nadaljevalne tečaje, ki so namenjene tistim, ki že znajo šivati, a si želijo svoje znanje izpopolniti. Prirejajo tudi enodnevne delavnice, kjer v petih urah naredijo modni nahrbtnik ali žensko torbico iz umetnega usnja in toaletno torbico. Prav tako bodo prirejali tudi različne tematske enodnevne delavnice, ki bodo namenjene recikliranju oblačil. Zakaj bi recimo zavrgli oblačilo, ki se je malo raztrgalo, scefralo …, če ga lahko recikliramo in si naredimo novo oblačilo ali pa kaj koristnega.

Skratka, v Ustvarjalnici boste lahko ustvarjali tudi vi in z veliko dobre volje sebi in svojim najbližjim izdelovali nova oblačila in modne dodatke. Če imate doma šivalni stroj, ga lahko prinesete s seboj,  tako ga boste lahko pod strokovnim vodstvom še bolj spoznale in delo doma bo veliko lažje.

Tečaji v Ustvarjalnici potekajo v dopoldanskem in popoldanskem času v skupinah do 8 udeleženk. Zato je prijava na tečaj ali enodnevno delavnico obvezna. Veseli so tudi kakšnega predloga, kaj bi še delali in ustvarjali.  Vse že razpisane termine tečajev si lahko zainteresirani pogledajo na: https://www.svilea.si/info/13/tecaji-sivanja.

Za vse dodatne informacije in prijave so na voljo na telefonski številki 041 566 642 ali e-naslovu svilea.tecaji@gmail.com.

Spremljate jih lahko tudi na njihovem facebook profilu in instagramu.

Naročnik oglasa: Svilea, d.o.o., Mengeš

Komentarji uporabnikov
Tagi