Sever združuje!

V soboto, 13. aprila, smo se na Homcu, zdaj že na tradicionalni orientaciji Sever, zbrali skavtinje in skavti iz bližnje okolice. Dogodek organiziramo že četrto leto zapored, na njem pa smo poleg organizatorskih stegov iz Homca, Komende, Kamnika in Domžal, gostili še prijatelje iz Dolskega.

Projekt je namenjen spoznavanju in povezovanju sosedskih stegov, kot tudi urjenju v orientaciji, eni izmed osnovnih skavtskih veščin. Na zboru pri nekdanji osnovni šoli na Homcu, se nas je ob osmih zjutraj zbralo preko 100 nasmejanih skavtinj in skavtov. Z dobro voljo na obrazu nam je kmalu uspelo pregnati vse deževne oblake, ki so v jutranjih urah še nevarno grozili.

Prepričani v svoje znanje so se skupine zapodile na progo, postavljeno v širši okolici Homca, tekanje skozi vasi in gmajno so ustavljale zgolj iskane vmesne kontrolne točke, na katerih so se morale skupine izkazati z znanjem še iz nekaterih drugih skavtskih veščin: prvo pomočjo, zgradbarstvom, izvirnostjo in spretnostjo.

Po uspešno prestanem boju smo se okrepčali z makaronovim mesom, ki je sodelujoče skavtinje in skavte že od daleč mamil s svojim vabljivim vonjem. Kako namreč sploh zgledajo skavti brez makaronov? Kdo bi vedel! Orientacija, oziroma operacija Sever, je znova uspela, zato vsi vpleteni že komaj čakamo, da se naslednje leto znova snidemo – tokrat v Domžalah.

Avtor: Homški skavti; Foto: Matevž Cerar
Komentarji uporabnikov