S soncem naprej – 50 let Osnovne šole Roje

V petek, 16. maja 2014, je bilo v prostorih telovadnice OŠ Roje nadvse veselo. Učenci osnovne šole Roje so povabili starše in krajane na praznovanje 50-letnice njihove šole. Z geslom praznovanja »S soncem naprej«, so učenci in delavci šole pripravili slavnostno prireditev in spominsko razstavo.

Proslave so se udeležili podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, župan Občine Mengeš, Franc Jerič in podžupan občine Trzin, Milan Karče. Iz Medobčinskega društva Sožitje Mengeš sta prišla predstavnika Branko Adam in Breda Zlobko, ki OŠ Roje podarila novo kolo, s katerim bodo učenci lahko opravljali kolesarske izpite. Spregovorila je tudi Anica Črne Ivkovič, pomočnica ravnateljice na Osnovni šoli Rodica, ostali govorniki pa so ravnateljici OŠ Roje, Marjanci Bogataj podarili spominska darila.

Na začetku je vse lepo pozdravila ravnateljica Marjanca Bogataj ter orisala 50 let dolgo pot osnovne šole Roje. Nato pa je sledil bogat kulturni program učencev ter učiteljev. Kot se za pravo praznovanja spodobi, je na koncu prišla še velika torta, ki jo je naredil Mengeški slaščičar Jože Per.

Ustanovitelj OŠ Roje je občina Domžale. Z delitvijo nekdanje občine Domžale na več občin, pa so do leta 2000 postopno postale soustanoviteljice šole občine: Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

V šoli v okviru javne službe v vzgojno-izobraževalni dejavnosti izvajajo vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami po naslednjih vzgojno-izobraževalnih programih:

  • prilagojeni program za predšolske otroke,
  • prilagojeni izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom,
  • posebni program vzgoje in izobraževanja,
  • mobilno službo – dodatno strokovno pomoč v vrtcih in osnovnih šolah.

Praznovanje se je zavleklo še nekaj časa po koncu proslave, saj so obiskovalce čakale dobrote v preddverju šole, kjer so si lahko še ogledali razstavo, ki so jo pripravili zaposleni in učenci.

Vse najboljše za rojstni dan in še naprej tako veselo in delavno, kot doslej.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov