S pozitivnimi mislimi v nov dan

Misli so magnetno valovanje in imajo določeno frekvenco. Ko razmišljamo, naše misli odhajajo v vesolje in privlačijo vse, kar ima enako frekvenco. Potem pa se ta misel vrne nazaj, k izvoru. To pomeni: če večinoma razmišljamo o stvareh in situacijah, ki jih ne želimo, pritegnemo prav te. Zato je dobro, da smo malce bolj pozorni na naše misli, želje ter čustva.

Naše misli v veliki meri vplivajo na naša čustva in osebne probleme. Negativne misli so značilne za slabo razpoloženje ter depresijo. Tudi znanstveniki potrjujejo, da se kar 75 % vseh primerov slabega počutja in bolezni, začne v glavi. Pozitivne misli pa se odražajo z dobrim počutjem in občutkom sreče ter zadovoljstva.

Če se večinoma nagibamo k prijetnim, pozitivnim, optimističnim mislim in pričakovanjem, smo lahko prepričani, da bomo večinoma privlačili prijetne, pozitivne in optimistične ljudi ter okoliščine.
Če nas je kdaj česa strah in preveč o tem razmišljamo, pa privlačimo v življenje še več tega, česar nas je strah. To torej pomeni, da ustvarjamo tisto, o čemer največ razmišljamo, tisto kar pričakujemo in v kar verjamemo. Zato je dobro, da cenimo to kar imamo in, da smo s tem zadovoljni.

Vsakič, ko bo negativna misel vstopila, se opomnite in jo spremenite v pozitivno. Če si kdaj rečete tega ne zmorem, raje recite to lahko storim. Tudi iz vsake negativne situacije ali dogodka, poskusite izbrisati te negativne misli in na situacijo poglejte drugačne. Poiščite in prepoznajte le pozitivne stvari. Tako se boste sami počutili bolje in tudi stvari v vašem življenju se bodo začele obračati na bolje. Zavedajte se, da samo z našimi mislimi in zavedanjem, lahko dosežemo veliko. In to se tudi dogaja ves čas. Zavedno ali pa nezavedno. Večkrat se ne zavedamo, da vse kar se zgodi, privlačimo sami in da smo sami kreatorji svojega življenja. Zato je dobro, da naredimo nekaj zase in svoje misli.

Glavna načela za bolj pozitiven dan:

1. Najdi dobro v vsaki situaciji ali osebi – Poglejte na zadeve pozitivno. O ljudeh razmišljajte samo pozitivno in ne iščite v njih napak. Tako boste privlačili še več takih dogodkov in ljudi.

2. Zaupajte vase – Vedite, da imate moč, da dosežete to kar si boste želeli. Tudi, če situacija izgleda slabo v trenutku, jo lahko z lastnimi mislimi obrnete na bolje, če le dovolj zaupate vase.

3. Bodite hvaležni – Na list papirja si lahko napišete 10. stvari (ali manj), za katere ste hvaležni, da imate. In potem lahko vsak dan pogledate na listek in občutite ter vzdržujte to hvaležnost v sebi.

4. Pomagajte drugim – Tudi pregovor se glasi: »Če hočeš biti uspešen, pomagaj drugemu do uspeha.« Če nekomu pomagaš, se ti to vrne.

5. Nasmejte se – Skozi dan se čim bolj nasmej. To bo izboljšalo vašo energijo in pripomoglo k pozitivnejšem mišljenju.

6. Uporabljajte pozitivne afirmacije – Ponavljajte jih lahko v mislih ali na glas. Bodite sproščeni in osredotočeni na določeno afirmacijo.

  • Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem. Vsak dan je boljši, lepši in uspešnejši.
  • Sem zdrav/a in poln/a energije.
  • Vedno se vse uredi, zato se bo uredilo tudi zdaj. Sem povsem sproščen/a in diham globoko in svobodno.
  • Sprejmem le dobro.
  • Z vsakim vdihom se počutim bolj živo/živega.
  • Obkroža me sreča, ljubezen, obilje in zdravje, itd.

Afirmacij nikoli ne smete izrekati na način: nisem zdrava, nisem jezna, ne želim, nočem…!

Avtor: Tina Vrankar
Komentarji uporabnikov