S polno mrežo morskih dobrot se v Domžale vrača Ribič Edi!

V Domžalah se v zadnjih letih uradna pomlad začne s prihodom Ribiča iz Izole, saj bo na domžalskem tržnem prostori ob koncu tedna ponovno dišalo po morju. S prihodom pomladi se bo na tržni prostor po zimskem premoru vrnilo tudi pestro dogajanje, ki ga poznamo pod imenom “Dobrodošli v Domžalah”.

1. marca točno ob 9. uri se bo v Domžalah uradno pričela pomlad. Takrat bo na domžalskem tržnem prostoru zadišalo po slastnih morskih dobrotah, ki jih bo Ribič Edi iz Izole pripravil s svojo ekipo. Po zimskem premoru se Edi na domžalsko tržnico vrača s polno mrežo najboljših morskih dobrot, ki jih nudi Jadransko morje. Če imate jutri na svojem jedilniku krvavice ali pa pečenice z zeljem, jih kar črtajte. Dovolj je bilo zime in zimskih jedi. Pomlad je tu!

Vsak petek in soboto med 9. in 15. uro boste na domžalskem tržnem prostoru lahko užili košček morja, saj ima Ribič v svoji ponudbi raznolike in pestre morske jedi, kot so sardelice, girice, bakala, kalamari, hobotnica, ribja solata, ribji brodet … Seveda ne smemo pozabiti tudi na posamezne tedenske specialitete, ki vedno znova presenečajo.

Pri Ribiču je vsak teden na jedilniku tudi kakšna specialiteta, ki navduši gurmane in ljubitelje morske hrane.

Gostilna Ribič, ki ob petkih in sobotah gostuje na domžalski tržnici, je postala že pravi morski zaščitni znak Domžal, saj se tja vedno znova in znova vračajo zadovoljne stranke, ki si rade privoščijo morske dobrote pripravljene iz prve roke pravih ribičev. Seveda boste ob svojem obisku vedno naleteli na dobro besedo Eda in njegovih sodelavcev, svojo žejo pa boste lahko ob morskih dobrotah poplaknili s pristno primorsko kapljico.

S prihodom pomladi pa se na večnamensko ploščad pri domžalski tržnici počasi vračajo tudi tradicionalne prireditve poimenovane “Dobrodošli v Domžalah”, ko se bodo ob sobotah Domžalčanom in okoličanom s svojo kulinariko, glasbo, običaji in še marsičem, predstavljale različne slovenske občine. Prvo soboto v aprilu pa se na domžalski tržni prostor vrača tudi priljubljena “Kuhna na Plac”.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi