Radomeljski in homški gasilci so za mladoporočenca Boruta in Natašo pripravili gasilski vodni špalir

Če si poveljnik gasilcev v Radomljah, potem boš v svojem mandatu zagotovo skočil v zakonski stan. Predlani je to storil nekdanji poveljnik Jani Grat, letos pa je že komaj nekaj mesecev po začetku mandata poveljnika, v zakonski stan skočil Borut Kaplja.

Borut Kaplja je včerajšnji dan preživel malo drugače, kot to počne ob sobotah. Pred oltar je namreč popeljal svojo izvoljenko Natašo Vidergar. Poročne ceremonije so potekale skozi ves dan in ker je Borut gasilec od »nog do glave«, seveda ni šlo brez gasilcev, ki so poskrbeli, da je bil njun poročni dan tudi gasilsko obarvan. Gasilci znajo namreč svoje člane na prav poseben način pospremiti v zakonske vode, da bi bilo plutje po teh vodah čim bolj mirno.

Medtem, ko sta imela Borut in Nataša civilno poroko v Domžalah, so domači in homški gasilci pred gasilskim domom v Radomljah začeli pripravljati vse potrebno, da bodo pošteno zalili mladoporočenca. Po pločniku na Prešernovi cesti so postavili več gasilskih napadov in ko sta se mladoporočenca z avtomobilom v spremstvu svatov pripeljala po tej cesti, so ju gasilci ob zvokih siren gasilskih avtomobilov in stare ročne gasilske sirene, zalivali z vodo.

Nato so se vsi skupaj premaknili pred gasilski dom, kjer je mladoporočencema predsednik PGD Radomlje Gregor Jerman prebral pismo z željo, da bi se jima v zakonu le dobro godilo in da bi Borut v ljubezni črpal moč, za klic gasilcev Na pomoč! Nato so jima izročili darilo in čestitali, seveda pa so tudi nazdravili, kot se ob takšni priliki spodobi. Sledila je še skupna gasilska fotografija in druženje ob pogostitvi, nato pa sta se mladoporočenca skupaj s svati odpeljala še k cerkveni poroki, gasilci pa so se zadovoljni vrnili domov. V zakonski stan so namreč pospremili še enega izmed svojih vrst.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov