Radioamaterski tečaj za nove radioamaterje

Radioklub Domžale organizira tečaj za nove radioamaterje, ki se bo začel v mesecu novembru. Na tečaju bomo spoznavali osnove delovanja radijskih postaj ter način vzpostavljanja zvez z radijskimi postajami. Pri tem bomo spoznali tudi zgodovino radijskih komunikacij in začetke radia v naših krajih. 

Skozi tečaj bomo spoznali osnove elektrotehnike, radijske tehnike ter preizkusili spajkanje v praksi. Ko bomo spoznali pravila v radijskem prometu bomo vzpostaviti prve zveze. Tečaj bo zaključen z radioamaterskim izpitom po kateremu se pridružite radioamaterskim vrstam ter pridobite svoj radioamaterski klicni znak.

Dejavnosti Radiokluba Domžale

Člani radiokluba se ukvarjamo z vzpostavljanjem radijskih zvez na vseh radijskih valovih ter sodelujemo v državnih in svetovnih tekmovanjih kjer dosegamo vidne rezultate. Poleg tega se ukvarjamo s konstruiranjem lastne radijske opreme in anten. Sodelujemo na tekmovanjih v športni disciplini ARG – radio goniometriji oziroma lovu na lisico. V primeru naravnih nesreč Civilni zaščiti pomagamo z zagotavljanjem zvez. Radioklub ima prostore na Rodici pri trgovini Tuš, kjer imamo postavljeno tudi radijsko postajo.

Več o dejavnosti Radiokluba Domžale si lahko ogledate na povezavi tukaj in tukaj.

Informacije in prijave: s50c@hamradio.si

Radioklub Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi