Pustna povorka učencev Osnovne šole Preserje pri Radomljah

Na pustni torek so na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah na pobudo razredne učiteljice Simone Jeran pripravili veliko otroško pustno povorko, ki je v dopoldanskih urah krenila po širši okolici. Na pustni povorki je sodelovalo okrog 370 učenk in učencev razredne stopnje, ki so se za to priložnost našemili v pisane maškare.

Pustno povorko je pot v spremstvu učiteljic in učiteljev ter ob pomoči gasilcev PGD Radomlje in policistov PP Domžale, ki so na poti skrbeli za njihovo prometno varnost, najprej popeljala od osnovne šole do pošte v Radomljah, kjer so jih pričakale male maškarce iz radomeljskih vrtcev ter tudi številni drugi obiskovalci, ki so si prišli ogledat povorko. Pot so nadaljevali čez rondo do Kulturnega doma v Radomljah, kjer je pustna povorka zavila proti reki Kamniški Bistrici. Tam so maškarce prečkale Mlinarski most ter na Homcu zavile nazaj proti šoli, kjer je v nadaljevanju sledila še pustna zabava.

Veseli obrazi malih maškarc so kar žareli od veselja, mimoidoči na poti pa so imeli kaj videti, saj skoraj nobena maska ni bila enaka drugi. Res pohvalno, da so otroci tako iznajdljivo poskrbeli za svoje maske, saj je precej mask bilo izdelanih doma, samo del mask je bil kupljenih. Otroška kreativnost res ne pozna meja, ko gre za maske.

Učiteljica Simona Jeran je za naš portal povedala, da je vesela, da so ji na šoli in tudi starši prisluhnili, da so lahko priredili to povorko pustnih mask. V preteklosti so na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah že imeli pustne povorke, sedaj pa so jo prvič predstavili širši okolici šole, saj je trasa potekala po obljudenem delu treh krajevnih skupnosti. “Zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je pustna povorka uspela ter učencem kot tudi učiteljem popestrila ta veseli pustni čas,” je še povedala Jeranova.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi