Prvi Slovenec na kickboxing tekmovanju v Avstraliji

Od 16. do 18. marca bo v Melbournu v Avstraliji potekalo prestižno tekmovanje v kickboxingu, ki se ga bo kot prvi Slovenec udeležil Domžalčan Marjan Bolhar. Reprezentanta Kickboxing zveze Slovenije podpira Združenje slovenskih poklicnih gasilcev, saj je že dolga leta tudi poklicni in prostovoljni gasilec, zaposlen v Centru za zaščito in reševanje Domžale.

Marjan Bolhar se kickboxing tekmovanj udeležuje od svojega 26 leta. V preteklih 15 letih je v članski kategoriji 10-krat osvojil naslov državnega prvaka v kickboxingu. Uspešen je tudi izven naših meja, saj je večkratni prejemnik svetovnih in evropskih pokalov ter prvi slovenski kickboxing tekmovalec, ki je bil povabljen na prestižni tekmovanji v Las Vegas in Toronto.

Po dveh šampionskih pasovih wako v kickboxingu, ki ju je osvojil na Torontoprosupershowu oziroma v Kanadi leta 2014 in 2015 in tretjem mestu na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu v Las Vegasu leta 2016, se Marjan Bolhar tokrat na povabilo organizatorjev odpravlja še na en podoben športni festival (Australia Multi-Sport Festival and Fitness Expo 2018), ki bo med 16. in 18. marcem 2018, potekal v Melbournu v Avstraliji. Kot zanimivost lahko povemo, da so organizatorji na promocijski letak dogodka namestili tudi fotografijo domžalskega borca, ki so mu tudi posredovali povabilo k udeležbi.

”V svoji dosedanji športni karieri sem s trdim delom in izjemno osredotočenostjo na vrhunsko fizično in mentalno pripravo osvojil že kar nekaj zavidljivih nazivov. Od 16. do 18. marca pa se nameravam udeležiti Australia Multi-Sport Festival and Fitness Expo 2018,” pravi Marjan Bolhar, Naj športnik Domžal leta 2015 ter dvakratni dobitnik priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije.

Njegov trener je Igor Pacek, sicer pa je Marjan Bolhar tudi glavni trener Kluba borilnih veščin Domžale, v katerem se ponašajo z nosilci državnih prvenstev, evropskih med članicami in svetovnih med mladinci.

Športni festival Arnold je največji športni festival v Avstraliji, ki postreže z več kot 40 različnimi športnimi dogodki in aktivnostmi in z več kot 10.000 profesionalnimi in amaterskimi tekmovalci različnih športnih disciplin, ter z obiskom velikega števila obiskovalcev. Na tem festivalu bo potekalo tudi tekmovanje Svetovne organizacije kickboxinga WAKO (World Association of Kickboxing Organizations).

Ta športni festival je nekakšno Arnoldovo poslanstvo pri spodbujanju ljudi vseh starosti in različnih sposobnosti, da sodelujejo v športu in rekreaciji, ki sta izredno pomembna za zdravje in dobro počutje. Poleg športnega festivala bo potekal tudi Fitness Expo, ki je ravno tako eden največjih sejmov te vrste v Avstraliji, saj ponuja najnovejšo in najboljšo opremo in oblačila ter široko ponudbo zdrave prehrane.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: osebni arhiv Marjana Bolharja, arhiv Domžalca

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi