Prosimo vas, pazite na nas

Smo v jeseni življenja. Doživeli in preživeli smo marsikaj. Tako tiste lepe, kakor tudi manj prijetne trenutke. Se borili, garali in prebrodili marsikatero stisko, ter na pogoriščih vojnih razdejanj, s skupnimi močmi, na novo zgradili domove. Nismo se vdali, ne obupali. Vztrajno smo živeli naš vsakdan in skozi preizkušnje oblikovali življenjske modrosti, ki so nam pomagale, da smo opremljeni z upanjem v očeh, zrli v prihodnost.

Dočakali smo zavidljivo starost in se v jeseni življenja srečali v domu, kjer lahko skupaj, v družbi drug drugega, varno, lepo, ter kar se da prijetno, preživljamo naš vsakdan.

V naš novi dom smo prinesli spomine. Z marsikatero stvarjo, ki nam je bila ljuba in nam še dandanes veliko pomeni, smo si v novih prostorih, z novimi ljudmi, pričarali tisti občutek topline in domačnosti. Za marsikoga izmed nas bo to najverjetneje zadnji dom, ki se ga bomo še spominjali, saj se zavedamo, da čas teče in nekoč, nekje, se bo tudi za nas, na ta naša stara leta, tudi iztekel.

Prosimo vas, pomagajte nam, da lahko kar se da varno in brezskrbno preživimo čas, ki ga še imamo. Smo skupina, ki je v teh dneh vsesplošnega strahu in negotovosti, izjemno ranljiva. Ravno zato je še toliko bolj pomembno, da v tem času, ki je za vse nas poseben, resno vzamete opozorila in spoštujete ter striktno upoštevate navodila, saj nas boste s tem najbolj varovali.

Imamo tehnologijo, ki nam veliko ponuja in marsikaj olajša. Dajmo jo uporabljat, da lahko vsaj malo nadomestimo trenutni manjko osebnih stikov. Prosimo vas, pazite na nas.

Ukrepi so objavljeni na spletni strani MGC Bistrica.

V imenu starostnikov MGC Bistrica zapisala Petra Petravič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi