Prižig luči na novoletnem drevescu v Domžalah

Kljub dežju se je danes ob 17. uri popoldan na domžalski tržnici in v okolici zbralo mlado in staro, ki je čakalo na trenutek, ko se je v Domžalah s prižigom prazničnih luči pričel Čarobni december in v katerem se bo zvrstilo kar nekaj prazničnih prireditev. Prva pa je bila že danes na domžalski tržnici, kjer so jo po prižigu luči, dodobra zagodli člani ansambla Zajc.

Današnja prireditev prižiga novoletnih luči, je potekala na domžalski tržnici, kjer je točno ob 17. uri, župan Občine Domžale Toni Dragar, s posebnim stikalom prižgal lučke, ki sedaj osvetljujejo prelepo ekološko novoletno drevo na glavnem križišču pri domžalski tržnici. Po prižigu luči pa se je nadaljevalo rajanje z ansamblom Zajc. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za vso ponudbo, ki je obvezno na voljo na takšnih prireditvah. Za toplo okrepčilo in dober prigrizek so poskrbeli v Kavarni Florjan, 7 burgerju ter Volteri d.o.o. Svoje stojnice, so imeli odprte tudi nekateri dnevni ponudniki na tržnici, med njimi tudi Hiša kruha. Za požarno varnost pa so poskrbeli gasilci PGD Domžale – mesto. Prireditev je vodila Tanja Vidic Goršak.

Posebno novoletno drevesce, ki stoji na glavnem križišču pri domžalski tržnici, je zagotovo nekaj posebnega. O njem smo pisali že lani, pa tudi letos, ko so ga zaposleni podjetja Skočaj d.o.o. postavljali. Gre pa za posebno novoletno drevo, saj so obliko smreke sestavili iz železnega ogrodja, okraski na njej pa so narejeni iz recikliranih materialov (obarvani odsluženi lestenci od javne razsvetljave). Za naš portal je direktor tega podjetja, Matjaž Skočaj povedal, da so letos dodali več kot pet tisoč lučk rdeče barve. Skupaj pa naj bi bilo na drevescu okrog petintrideset tisoč lučk. Gre za varčne LED lučke. Zaradi tega bo porabe električne energije veliko manjša, kot pa če bi uporabili navadne lučke. Delavci njihovega podjetja so za postavitev tega novoletnega drevesca porabili šest dni dela, po deset ur dnevno, brez vštetja priprave v njihovi delavnici. Letos ekološko drevesce Domžale krasi že tretje leto. Za to novost pa so se odločili, da bi ohranili marsikatero naravno smreko. Letos je to že tretja. Lahko rečemo, da je to postala dobra domžalska praksa, ki bi jo lahko povzele tudi druge občine.

Prižig luči pa ni opravil samo domžalski župan, temveč je točno ob 17. uri prižig luči opravila tudi Renata Tomažin iz Mercedes bara v Domžalah. Ob tem bi dodali, da njene lučke izredno dobro sovpadajo z lučkami, ki so razobešene v centru Domžal. Več pa v fotogaleriji in v zgornjem videu!

Čarobni december v Domžalah
Čarobni december v Domžalah se je pričel danes s prižigom luči na novoletnem drevesu v centru Domžal. V četrtek, 4. decembra ob 17. uri bo najprej otvoritev drsališča v Športnem parku v Domžalah. Že v petek, 5. decembra bo vse pridne otroke ob 17. uri v Hali Komunalnega centra Domžal obiskal Miklavž s svojim spremstvom. Preostala dva dobra moža bosta otroke obiskala v Češminovem parku, in sicer Božiček v soboto, 20. decembra 2014, Dedek Mraz pa teden dni kasneje, v soboto, 27. decembra 2014. Oba dobra moža bosta prišla tja ob 17. uri. V ponedeljek 22. in v torek 23. decembra 2014, si boste od 17. ure dalje v Češminovem parku lahko ogledali Slovenske jaslice – zvok in svetloba.

Od petka, 26. pa do torka, 30. decembra 2014, bo med 17. in 22. uro, na tržnem prostoru v Domžalah potekala prireditev Čarobne Domžale z Radiem Veseljak. Za dobro voljo in obilo zabave bo poskrbljeno, pravijo na občini Domžale.

31. decembra 2014, ob 11. uri se bo v Češminovem parku v Domžalah začelo otroško silvestrovanje z Gledališčem Ku-kuc, ob 22. uri pa se bo v Športnem parku Domžale začelo silvestrovanje za starejše z ansamblom Gamsi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov