Priprave na letalnici v Nožicah so stekle, po petih letih se ponovno obeta skakalni praznik

Letošnje snežne pošiljke se veselijo tudi v Športnem društvu Homec, saj se jim je po petih letih znova ponudila priložnost, da na smučarski letalnici pod vznožjem homškega hriba v Nožicah organizirajo tekmovanje v smučarskih skokih. Ker gre pri takšni prireditvi za kar velik organizacijski zalogaj, so se člani Športnega društva že na polno lotili vseh priprav za izvedbo tekmovanja, ki je načrtovano za nedeljo, 18. februarja 2018.

Skakalnica pod vznožjem homškega hriba v Nožicah, ki je bila pred dobrimi šestdesetimi leti zgrajena po načrtih Stanka Bloudka, je bila že od samega začetka več kot dobrodošla zimska atrakcija. Na njej pa so v teh šestih desetletjih skakale že številne generacije mladih in malo manj mladih smučarskih navdušencev iz Homca, Nožic ter tudi iz ožje in širše okolice. Na tej skakalnici je bilo organiziranih že tudi veliko tekmovanj v smučarskih skokih, če je seveda narava poskrbela za pravo mero snežne pošiljke. Tekmovanja pa so bila vedno prava atrakcija za skakalce in gledalce. Po ustanovitvi Športnega društva Homec leta 2004, so organizacijo tekmovanj v smučarskih skokih in tudi skrb za samo skakalnico prevzeli v tem društvu. Letošnja pošiljka snega jih je izredno razveselila, saj se jim je po petih letih ponudila priložnost, da na tej velikanki ponovno organizirajo tekmovanje v smučarskih skokih. V preteklih dneh so člani Športnega društva Homec stopili skupaj ter se že lotili vseh priprav za tekmovanje, ki je načrtovano za nedeljo 18. februarja 2018. Ker gre za pravo atrakcijo in ker želijo tekmovanje pripraviti na visokem nivoju ter seveda, da bodo skoki varni za tekmovalce, so se danes dopoldan že lotili priprave skakalnice, ki pa jo bodo v prihodnjih dneh še nadgrajevali. Ni namreč dovolj, da nalet, mizo, doskočišče in iztek samo poteptaš in je to to. Za varne skoke je treba urediti vse detajle, kar pa seveda zahteva veliko dela in še več pridnih rok, v pomoč pa jim je tudi strojna mehanizacija.

Kot smo že omenili, je tekmovanje načrtovano za nedeljo, 18. februarja 2018, v zgodnjih popoldanskih urah. Tekmovanje na skakalnici v Nožicah, kjer je možno »poriniti« tudi preko dvajset metrov, bo potekalo z alpskimi smučmi ter v več kategorijah, od najmlajših do tistih, ki so bili nekoč najmlajši. Bolj podrobno o samem tekmovanju, pa vas bomo seznanili v prihodnjih dneh.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar

Komentarji uporabnikov
Tagi