Prijava na letošnjo Simbiozo do 15. oktobra 2013

Projekt Simbioza, ki bo tudi letos postregel z brezplačnimi delavnicami uporabe računalnikov in interneta za starejše, se nezadržno približuje.

Brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja starejših se bodo letos odvile med 21. in 25. oktobrom po celi Sloveniji. Prijave za udeležence in prostovoljce so do 15. oktobra odprte na spletnem mestu www.simbioza.eu, na telefonski številki 040 940 888 in vpisnih točkah po Sloveniji.

Delavnice učenja uporabe računalnika in mobilne telefonije bodo potekala v šolah, knjižnicah, društvih, domovih za starejše in na drugih lokacijah po vseh Sloveniji, tudi v Občini Domžale. Dopoldanska izobraževanja bodo potekala med 9. in 11. uro, popoldanska pa med 16. in 18. uro.

Simbioza lokacije v občini Domžale so:

  • Dom upokojencev Domžale
  • Gimnazija Domžale
  • Knjižnica Domžale
  • Osnovna šola Dob
  • Osnovna šola Dragomelj
  • Osnovna šola Rodica
  • Univerza za tretje življenjsko obdobje društvo Lipa Domžale

Delavnice bodo letos še bolj kakovostne, poslanstvo Simbioze pa organizatorji širijo tudi z novimi, trajnostnimi projekti. Še letos bosta namreč zaživela programa Simbioza Mojstri in Simbioza šole, pred dnevi pa je svoja vrata odprl Medgeneracijski center na Dunajski cesti 22 v Ljubljani.

Simbioza bo letos že tretje leto zapored povezala Slovenijo v medgeneracijskem sodelovanju. Osnovno poslanstvo projekta Simbioza ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi, katerim želi pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov