Prihaja Atrans treking – Pustolovsko pohodniški dogodek

Športno društvo Atrans s Trojan v okviru Slovenske treking lige v soboto, 11. aprila 2015, organizira pustolovsko pohodniški dogodek. Start in cilj bosta v kraju Motnik v Tuhinjski dolini, tri različno dolge in zahtevne trase bodo speljane po grebenu med Tuhinjsko dolino in Črnim grabnom. Najkrajša trasa je primerna za družine in pohodnike, najdaljša bo izziv marsikateremu ultrašu, ki so mu izziv le prek 40 kilometrov dolgi teki s številnimi vzponi, srednja dolžina pa vabi vse tiste, ki se radi spogledujejo s polmaratonom in namesto po asfaltu, kilometre nabirajo v naravi.

V Športnem društvu Atrans pravijo, da bodo trase večinoma speljane po dobro uhojenih in označenih planinskih poteh ter po utrjenih kolovozih in makadamskih cestah ki jih bodo izkušeni orientacisti lahko tudi krajšali. Aktivna trasa bo vodila po poteh, ki bodo povezovale zgodovinske znamenitosti kraja, planinska bo zavila tudi v grape in prek pobočij, ultra pa bo ponujala številne razglede proti Kamniškim Alpam na zahodu in Pohorju na vzhodu. Poskrbljeno bo za zgodovinsko obarvane kontrolne točke, domačo hrano iz okoliških kmetij ter lepe nagrade.

Več informacij o dogodku najdete na TUKAJ

Med zmagovalce in vse ostale udeležence, ki bodo uspešno našli vse točke in prišli v cilj, bodo razdelili številne praktične nagrade sponzorjev: Salomon, Suunto, PureSport, Led Lenser, Smooth, Zeleno jabolko in ŠD Atrans. Za hrano na cilju pa bo poskrbelo priznano gostinsko podjetje Trojane.

Rezervirajte si sobotno dopoldne 11. aprila in pridite uživat v naravo. Prijave so že odprte, zato ne oklevajte in se hitro prijavite TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: ŠD Atrans
Komentarji uporabnikov