Pridi bliže – domžalski adventni oratorijski dan

Na poti v Jeruzalem so se srečali trije možje. Vsak je govoril svoj jezik, imel svoje navade in običaje, a vsi so sledili isti zvezdi, imeli isti cilj pred seboj. Le kako naj se sporazumejo med seboj, kako naj skupaj pridejo do cilja? Jim bo uspelo?

To so izvedeli otroci, ki so se  v soboto, 1. decembra 2018, udeležili adventnega oratorijskega dneva, ki ga je organizirala župnija Domžale. V delavnicah so si otroci izdelali svoj adventni venček in še mnogo drugih zanimivih prazničnih stvari. Osemdeset otrok, devetnajst animatorjev in osem odraslih skavtov iz Domžal je poskrbelo, da so se imeli vsi lepo. Na prvi dan zadnjega meseca v letu so tako spoznavali čar prihajajočih praznikov, da materializem ni vse, da je lepo, če si  zadovoljen s skromnim darilom, saj spoznanje, da mnogo otrok ne bo dobilo veliko v materialnem smislu, v duhovnem pa lahko vsaka družina sama poskrbi, da bo božič, ki je največji praznik Jezusovega rojstva, minil v čarobnosti.

Tako so otroci z zanosom sami izdelovali adventne venčke, iz polstena so si izdelovali božične zvezde, ki bodo krasile streho hlevčka v jaslicah, za manjša darila so si izdelali božične nogavice, angelčke, škatlice, vmes pa so se tudi igrali, tako, da so izkoristili prijetno s koristnim.

Naj začetek adventa vsem ljudem prinese kanček upanja, veselja in predvsem notranjega miru ter ljubezni med bližnjimi.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi