Preživite svoj prosti čas aktivno in kvalitetno s programi Društva Lipa Domžale

Dan odprtih vrat in vpis v študijsko leto 2019-2020

Društvo Lipa Domžale, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale odpira vrata v svoje 23. študijsko leto delovanja. Programi in dejavnosti društva, ki jih izvajajo, so namenjeni aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa odraslim v poznejših letih in brezposelnih, ne glede na stopnjo formalne izobrazbe. Vabijo vas, da se jim pridružite in se udeležite katerega izmed njihovih številnih študijskih programov.

Upokojitev starejšim prinaša določeno svobodo. Kaj bi počeli s to svobodo, če v javnosti ne bi bilo organiziranih oblik, kamor se lahko vključijo starejši? Ena takšnih oblik je tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, ki odpira vrata v svoje 23. študijsko leto delovanja.

“Ker so vse dejavnosti in programi našega društva namenjeni aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa, bomo veseli, če se boste tudi v šolskem letu 2019/2020 vključili v katerega od dvajsetih različnih študijskih programov. Z vpisi začnemo v sredo, 9. septembra 2019, in sicer nas lahko ob ponedeljkih in sredah med 10.00 in 12.00 ter 16.00 in 18.00 obiščete v prostorih Društva Lipa Domžale, na Ljubljanski cesti 58, kjer vam bomo na voljo za svetovanje pri vpisih in izbiri študijskega programa,” je dejal Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje, ter obenem tudi povabil na Dan odprtih vrat, ki bo potekal v sredo, 18. septembra 2019, med 9.00 in 12.00 v prostorih društva. Na dnevu odprtih vrat se boste lahko neposredno seznanili s študijskimi programi in načini njihovega izvajanja.

Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale vabi k vpisu v študijske programe v študijskem letu 2019/2020.

Letos so izdali tudi posebno brošuro, v kateri so predstavljeni študijskih programi. To so po besedah Ravnikarja izdali z namenom, da se zainteresirani občani lahko podrobno seznanijo s posameznimi študijskimi programi in se potem lažje odločijo za določen program, v katerega se želijo vpisati. Brošura je na voljo v knjižnicah po posameznih občinah na območju katere deluje Društvo Lipa Domžale – Univerza za tretje življenjsko obdobje (Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica, Moravče, Kamnik in Komenda).

Jezikovni študijski programi:

angleščina,nemščina, italijanščina, francoščina, španščina, ruščina, kitajščina

Kultura in ustvarjanje:

literarne krožek, pevski zbori, igranje na citre in kitaro, keramični krožek, likovno izobraževanje, kljekanje, gledališka delavnica, orientalski ples, skupinski ples, qigong.

Študijski programi splošnega izobraževanja:

geografija (slovenska, svetovna), umetnostna zgodovina, zgodovina in kultura tujih ljudstev, etnologija, bralna značka v slovenščini in tujih jezikih, zeliščarstvo, svetovne religije in verstva, računalništvo (sodelovanje s Srednjo šolo Domžale), logika, zabavna matematika, bonton, športna meditacija, pohodništvo, kolesarstvo, jahanje, joga, telovadba, humanitarna dejavnost – izdelava punčk za Unicef, strokovne ekskurzije, uporaba defibrilatorja, novosti v cestnem prometu, potopisna predavanja, povezava človeka in živali, tematski večeri, debatni klub, mediacija in pogovori …

Posamezne študijske skupine se predstavljajo tudi širši javnosti na raznih prireditvah in dogodkih ter razstavah, ki jih je tekom študijskega leta izredno veliko. Vsake dve leti izdajo zbornik društva, tradicionalna pa sta že postala tudi vsakoletni koncert ob materinskem dnevu in prireditev s Citrami po Domžalah.

“Vljudno vas vabim, da se nam pridružite, da skupaj preživljamo jesen življenja v prijetni družbi. Vpis v novem študijskem letu je mesecu septembru, možen pa je tudi med šolskim letom,” je še povedal Ravnikar in dodal: “Naš slogan je učenje ima svoj začetek in nikoli konca.”

Na voljo je dvajset različnih študijskih programov, zato lahko vsak najde nekaj zase.

************************************************************************************

Vpis za šolsko leto 2019/2020 poteka od srede, 9. septembra 2019, vsak PONEDELJEK in SREDO od 10.00 do 12.00 in od 16.00 do 18.00. 

V sredo, 18. septembra 2019, od 10.00 do 12.00 bodo imeli v Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale (Ljubljanska cesta 58, Domžale) DAN ODPRTIH VRAT, kjer boste lahko spoznali in povprašali vse o študijskih programih, ki se bodo izvajali v novem študijskem letu.

Več informacij lahko poiščete na spletni strani: http://drustvo-lipa.si/

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, arhiv domžalca, arhiv Društva Lipa Domžale; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi