PREVIDNO: Cesta Preserje-Mengeš je v enem delu zaradi spolzkega cestišča zelo nevarna!

Od našega bralca smo dobili obvestilo, da je del lokalne ceste (Kolodvorske ceste) med Preserjami in Mengšem, še posebej na odseku med vratarnico tovarne Lek in zadnjim prehodom za pešce, na koncu tovarne Lek proti Mengšu, zelo nevaren zaradi izredno spolzkega asfalta.

Na omenjenem odseku so ogroženi tako pešci, še posebej zaposleni, ki prečkajo cestišče na zahodni strani tovarne Lek, kot tudi vsa vozila, ki jim tudi ugodne, se pravi lepe vremenske razmere, ne omogočajo varnega predvsem pa učinkovitega zaviranja. To pa je v praksi naš bralec tudi doživel.

Po besedah bralca je zaviranje oziroma pojemek pri zaviranju, v delu pred prehodom v smeri Mengša, tako majhen, da ga lahko primerjamo s pojemkom na snežni, če ne tudi na poledeneli podlagi in to v jutranjih urah pri +2 stopinjah, kot pri dnevnih oziroma popoldanskih 20-25 stopinjah v sončnem vremenu. Vozilom se pri vsakem močnejšem zaviranju takoj vklopi sistem ABS, pojemek je pa zaskrbljujoč.

Bralec poziva odgovorne, da zadevo preverijo in ustrezno sanirajo odsek v najkrajšem možnem času. Vsem voznikom pa na omenjenem odseku svetuje veliko previdnost!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Google
Komentarji uporabnikov