Praznovanje občinskega praznika v Češminovem parku – Spoznajmo se, praznujmo skupaj!

»Spoštovane občanke, cenjeni občani! Občinski praznik je praznik posamezne občine, je dan, ko se občanke in občani spominjamo katerega od dogodkov iz preteklosti, na katerega smo ponosni ali daje občini posebno istovetnost. Za nas je to 19. april. Ob tem dnevu že dlje časa praznujemo zavest in ponos, da pripadamo naši občini. Ob tem praznujemo lepoto naše narave, kulturne dediščine, našo delavnost, ustvarjalnost, sodelovanje in uspehe, za katere je še kako pomembno medsebojno razumevanje, pomoč in prijateljstvo«, je ob praznovanju občinskega praznika povedal župan Toni Dragar.

Prireditev »Spoznajmo se, praznujmo skupaj« v Češminovem parku je bila namenjena vsem občankam in občanom, saj so si na Občini Domžale želeli, da rojstni dan naše občine praznujemo vsi skupaj … otroci, mladi in starejši. Zanimiv program, številne delavnice (likovne, športne, glasbene, ipd) in predstavitev društev nam bodo vsem skupaj polepšale aprilski dan.

»Veselim se srečanja in pogovora z vami«, je včeraj popoldan dejal župan Občine Domžale Toni Dragar v polnem Češminovem parku, kjer so se na stojnicah predstavili vsi, ki se ukvarjajo z občankami in občani Domžal, da ne zaspijo in utonejo v ali pod povprečje ostalih ljudi.

Na prireditvenem prostoru so se predstavila številna društva in posamezniki, ki so kakor koli povezani z delom v Domžalah. Tako so se predstavili Šola zdravja, OŠ Rodica, OŠ Roje, Knjižnica Domžale, Postaja Konjeniške policije z dvema prekrasnima konjema, policijski vodnik službenega psa, mobilna policijska postaja, ki je edina v Sloveniji, policisti iz PP Domžale, Taborniki Roda Skalnih taborov Domžale, Kaligrafija s Katarino, Rdeči križ Domžale, društvo MASSIM, ki izdeluje prelepe rože iz krep papirja, Kulturni dom Franca Bernika, Srednja šola Domžale, Sankukai karate Domžale, Društvo upokojencev Dob, Aljaž Pegan in Bodi fit, Dom upokojencev Domžale, Javno komunalno podjetje Prodnik, Vrtec Urša, Civilna zaščita, ki je na ogled postavila nov agregat, Češminska ustvarjalnica, poklicni gasilci CPV Domžale z avtolestvijo, gasilci PGD Domžale-mesto, Športno društvo Sonček, Nogometni klub Domžale, ŠAD Mavrica, Otok Športa, Klub borilnih veščin Domžale ter plesna društva od Urške in Sovic do Domžalskih rogistov pevk z Maro Vilar in še bi lahko naštevali.

Proti koncu prireditve so prinesli veliko torto, v katero je župan Toni Dragar v družbi hroščka Simona in obeh podžupanj, mag. Renate Kosec in mag. Jane Miklavčič naredil prvi rez, zatem pa so torto razdelili med obiskovalce in nastopajoče v Češminovem parku.

Skratka, praznovali smo skupaj!

Več fotoutrinkov iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov