Potepanje po Krasu

V Radomljah so 16. septembra 2019, odprli fotografsko razstavo Jesen na Krasu. V Galeriji Dom in v Kodrovi dvorani je na ogled preko šestdeset barvnih fotografij, ki so jih v objektiv ujeli Jože Kragelj, Špela Kragelj Bračko in Jasna Bračko. Z razstavo Foto, kino in video klub Mavrica začenja jesenski ciklus razstav.

V kulturnem programu so bili predstavljeni tudi diapozitivi fotografov – podobe, ki učinkoviteje zažarijo v temi projekcije, kot pa tiste, ki so natisnjene na papir in razstavljene v okvirih na steni. Fotografi so trdo in kamnito kraško pokrajino uspeli omehčati, saj so jo ujeli v jesenskih motivih, ki odsevajo v pastelnih in živo rdečih barvah ruja, vinske trte in drevja. Ujeti so kovinski, leseni in vodni detajli ter umetelno klesani ornamenti hiš, ki dodatno omilijo ostre poteze.

Fotografi so tudi spregovorili o svojem delu. Jože Kragelj je opisal svoje ustvarjalno in organizacijsko delo v Mavrici. Špela Kragelj Bračko je razložila, zakaj rada razstavlja z več fotografi in se zahvalila dr. Vlasti Jenčič za izbor fotografij, kajti »druge« uči imajo praviloma boljši občutek za tisto, kar bo všeč občinstvu. Jasni Bračko so se od Krasa najbolj vtisnili v spomin konji.

Špela Kragelj Bračko je obiskovalcem povedala o izbiri motivov na potepanju po Krasu.

V zadnjem delu prireditve sta se zavrtela še filma Ognjena vode, Tonija Muellerja, in Hollywood, Karla Steinerja, ki sta z duhovitim komentarjem zaključila ponedeljkov večer.

Besedilo in fotografiji: Igor Lipovšek

 

Komentarji uporabnikov
Tagi