Popoldnevi na radiu Hit v družbi Rudija

Zelo priljubljen popoldanski radijski voditelj Rudi Sieger, po rodu delno nemškega rodu, je dobesedno očaral poslušalke radia Hit. »Rudi je car in Rudi se trudi«, mu pravijo. On pa ne more verjeti, da se želijo slikati z njim.

Ja, preprost fant, kakršen je 22-letnik z Brezovice, je že v vrtcu želel povabiti na zmenek deklico, ki mu je bila všeč, pa mu ni šlo. Simpatično neroden in skrajno zgovoren je ostal vse do danes. Pravi, da je alergičen na slabo voljo in ponavadi sogovornike in družbo vedno spravi v dobro voljo.

Rudi pravi, da živi svoje življenjske sanje.

Strastni navijač FC Bayerna, nekoč nogometaš in hokejist, pa obvlada tudi violino. In glasbo. In predvsem »pozitivo«, ki jo podzavestno prenaša tudi prek radijskih valov. Ne mara negativnih ljudi in morske hrane, najraje pa si privošči piščančji zrezek v smetanovi omaki z gobami.

Rudi živi svoje življenjske sanje, pravi, saj je vedno želel delati točno to, kar počne zdaj: vodi radijski program, kreativno ustvarja in neskončno uživa, ko se usede za mešalno mizo domžalskega radia Hit.  Pravi, da bi z lahkoto to počel vse do penzije. Njegovo življenjsko vodilo je, da je zadovoljstvo več kot sreča, kajti slednja je minljiva, zadovoljstvo pa je trajno. In kako to dosežeš? Preprosto, pravi. Obkrožiš se z ljudmi, ki so pravi prijatelji, se dobro razumeš z družino in imaš službo, ki te veseli in izpolnjuje.

Modro razmišlja, da ima vsak v življenju svojo pot. Če se preveč ukvarjamo s stvarmi, ki nas na nekom motijo, pravi, potem delaš nekaj narobe.

Pozitiva na kubik, še več, bi lahko rekli za Rudija, ki vsakodnevno vozi tudi Hit Peugeot taxi in tako pomaga marsikateremu poslušalcu, ki potrebuje prevoz. Ampak samo dopoldne, ker vsako popoldne presedi v studiu radia Hit, pridružite se mu tudi vi, vsak delovni dan od 14. do 18. ure! In vaša pot domov bo varna. In zabavna.

Avtor: radio Hit; Foto: Marko Ocepek

 

Komentarji uporabnikov
Tagi