Ponoči večji požar zajel deponijo odpadkov v Suhadolah

V prvih minutah novega dne je prišlo do večjega požara v Zbirnem centru odpadkov Publicus-a v Suhadolah pri Komendi, kjer je zagorel objekt in deponirane bale z odpadki. Na kraju je posredovalo večje število gasilskih enot, ki jim je požar do jutranjih ur uspelo lokalizirati in pogasiti. 

S požarom, ki je zajel večji objekt v katerem zbirajo in stiskajo odpadke v bale, se je spopadlo večje število gasilcev iz gasilskih društev PGD Moste, PGD Komenda, PGD Križ, PGD Mengeš, PGD Kamnik, PGD Šmarca, PGD Duplica, PGD Nevelj, PGD Trzin in poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki so po besedah vodje nočne izmene Janija Jeraja, priskočili na pomoč z avtolestvijo ter z dobavo vode.

Gasilci PGD Moste so na svoji Facebook strani zapisali, da se je s požarom spopadlo 103 gasilci iz sedmih gasilskih enot in 24 gasilskimi vozili, ki jim je požar do jutra uspelo lokalizirati. Na kraju je še vedno prisotnih večje število gasilcev.

Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana je v zvezi s požarom povedala, da je po prvih zbranih podatkih zagorelo v hali, kjer so bile spravljene bale z ostanki po sortiranju odpadkov. Po podatkih policije v dogodku ni bil nihče poškodovan. Kraj so policisti zavarovali, z ogledom, kjer se bo med drugim ugotavljajo tudi vzrok za požar, pa bodo pričeli, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moste, CZR Domžale, U.J.; Video: PGD Moste

Komentarji uporabnikov
Tagi