Poletni medgeneracijski dan

Člani Medgeneracijskega društva Jesenski cvet iz Domžal so v četrtek, 20. avgusta 2015, priredili poletni medgeneracijski dan. Srečanje je potekalo v gostišču PACHA 1 (bivša gostilna Šraj), ki se nahaja v bližini Arboretuma Volčji Potok.

Na poletnem medgeneracijskem dnevu se je zbralo 110 članov iz različnih krajev kjer deluje Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet. Med člani je bilo tudi skoraj celotno vodstvo s predsednico Majdo Knehtl ter večino voditeljic in voditeljev skupin. Malo pa smo pogrešali strokovno voditeljico nosilko programa pri Jesenskem cvetu Lidijo Krivec Fugger. Da je poletno srečanje potekalo, kot se spodobi, so že nekaj mesecev prej v svoje roke vzele Marija Radkovič, Marija Dukič ter Ema Modrijan, ki so se podpisale kot prostovoljke – organizatorke srečanja.

Vsak udeleženec srečanja je prispeval 5 EUR za hrano, ki je vsebovala žar varianto in 2 dcl soka. Na srečanje so povabili tudi mlajšo generacijo, ki se je njihovega srečanja razveselila ter tudi udeležila. Na začetku je Marija Radkovič vse prisotne lepo pozdravila ter jim obširno predstavila Radomlje, Hudo in Volčji Potok. Izvedeni sta bili tudi dve delavnici: izdelava rož iz krep papirja in izdelava drobnih okraskov iz slame. Ker je bilo vreme kar spremenljivo je bil možen ogled prodajnega centra Arboretum ter nakup njihovih izdelkov. Udeleženci so se lahko podali tudi na sprehod ob Kamniški Bistrici, ki je odlično povezana s peš ter kolesarskimi potmi. Mladi harmonikar Blaž Omahne pa je s harmoniko dodatno popestril poletni medgeneracijski dan.

Že v začetku septembra se bodo za vse člane Medgeneracijskega društva Jesenski cvet ponovno začele polne aktivnosti.

Več o Medgeneracijskem društvu Jesenski cvet si lahko preberete na njihovi spletni strani http://www.jesenskicvet.si/. Če ste osamljeni se kar pridružite kateri vam bližji skupini in verjamemo, da se vam bo življenje obrnilo čisto v drugo smer.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov