Poklicni gasilci iz bajerja rešili labodko, ki jo je neznani storilec poškodoval med krajo njenih jajc

Da gasilci niso samo v službi ljudstva, temveč tudi drugih živih bitij, pove današnji primer intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale. Okrog 15.30 ure so posredovali na bajerju, ki se nahaja ob brunarici Moto kluba Vaških Boysev v Prelogu pri Domžalah. Iz bajerja so reševali in s pomočjo avtolestve tudi rešili poškodovano labodko, ki jo je ranil neznani storilec in to med krajo njenih jajc.

Nekateri ljudje gredo pri svojem nečednem in obsojanja vrednem početju preko vsakršne mere in meje. Minulo noč je neznani storilec ranil labodko, ki si je za svoje domovanje izbrala bajer pri Moto klubu Vaški Boysi v Prelogu pri Domžalah. Ker je ptičja svatba že potekala, je bila labodka v pričakovanju naraščaja, neznani storilec pa si je zaželel njenih jajc. Logično je seveda, da je labodka svoj zarod v gnezdu varovala in se upirala neznancu, ki pa je za to, da je prišel do njenih jajc uporabil silo ter jo poškodoval. Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, Matjaž Korošec, nam je povedal, da so najprej prejeli obvestilo o mrtvem labodu v omenjenem bajerju. Obstajal pa je tudi sum na ptičjo gripo. Na kraju so ugotovili, da gre za poškodovano labodko, ki jo je v vodi čakala samo še smrt. Gasilci so se seveda lotili reševanja labodke, za to pa so uporabili tudi avtolestev. Poškodovano labodko pa je nato iz rok gasilcev prevzel in ji nudil oskrbo veterinar. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale. Po besedah Korošca je pri reševanju labodke sodelovalo pet poklicnih gasilcev.

Res pohvale vredno dejanje poklicnih gasilcev, policistov in veterinarja. Vso obsojanje pa si vsekakor zasluži neznani storilec, ki je najprej s krajo jajc vzel labodki potomce, njo pa še poškodoval in jo prepustil na milost in nemilost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Komentarji uporabnikov